Медът води до пристрастяване

Медът води до пристрастяване

Води ли медът до пристрастяване в ДПС ?

Какво ти роене става дума за броене на тези дето са верни на Доган и тези дето ще застанат зад Местан ! Малко поразии направи ДПС, че сега всички гледаме как се прави ДПС -2 ! Не ни стигат цяла година Турски сериали по телевизията, а и на връх Рождество Христово да гледаме кулминациите на ДПС – стани по-богат !

Истината е, че след като са си направили анализът от ДПС са видели, че доста от техните отрудени и бедни пчелици не са се отчели в кошерът. Естествено Местан трябваше да компенсира като си купи доста скъпо цигански пчели за да остане фирмата на ДПС втора в България по добив на мед !

Всички ние видяхме, че пчелите на ДПС започнаха да жилят и хапят техните пчелари . Не бяха малко нажилените и в Исперих и Кубрат, много са нахапаните и долината на широките гащи ! А в Гърмен скочи целият рояк и едвам се спасиха пчеларите ! Абе от всички кошери само в Кърджали дадоха старите добиви ! Няма как това да не вбеси шефът на фирмата и тогава се прави анализ защо, как и къде сбъркахме !

Efekt 2

Отговорът е никъде, а просто днес пчелите както си летят от цвят на цвят усещат, че прашецът е все по-малко и трябва да работят все повече и повече за да оцелеят през зимата ! Докато си фъркат с крилца срещат други пчели и ги питат дали при тях има паша и те се оплакват – цените на изкупуване на тютюнът не са се променяли от комунизма насам, само че цените на всичко останало в животът им са се вдигнали десетки и десетки пъти ! С две думи жуженето при пчелите е комуникация, която трябва да се слуша от пчеларите иначе се губи връзката, а загуби ли се връзката се губи и пчелата, а след пчелата се губи втора, трета и работата в роят става трудна докато се стигне до решение на самият рой да напусне кошера !

И така ден след ден, рой след рой докато се стигне дотук и сега ! Днес е друго правим втора фирма и ще ловим подивелите рояци . Дори се стигна до там, че трябваше да се прави показно как ние убиват майки кралици или вълци ли бяха както и да е посланието е едно и също ! Трябваше и да се пусне филм в който обясняват как и защо са създадени кошерите и да се припомни на всички пчелички кои са имената на техните лидери и създатели на фирмата или по-точно на търтеите, който не събират прашец, но пък си хапват мед, но акцента във филмът за пчеларството в селските региони не се падна на търтеите, а на създадени кошери, което си е пак същото и къде е мястото на всяка една пчела в кошера !

Истината е, че търтеите са в ужас, че вече няма кой да им носи мед, а извън кошера те не могат да оцелеят ! Сега новата фирма ще предложи по-добри условия на работа и изкупуване на медът и гарантира, че тя има и сигурни и гарантирани пазари не тук, а в самата Турция ! Акцентът тук е ЩЕ ПРЕДЛОЖИ друго е дали ЩЕ ИЗПЪЛНИ надали ! Сега докато пчеларите обикалят страната и са вдигнали всички търтеи да говорят с рояците да видим колко ще бъдат излъгани, че мед трябва! Не е шега амелъка няма граници и за медът пак няма да има цена !

Ние от Blife.eu питаме да не би да има визи за Турция? Който не харесва нашите поля и гори може спокойно за Турция да отлети ! И ако на пчелите на Местан и Догана родините им са две на нас българите тя ни е само една и няма да позволим тук да бриши друга пчела ! Питаме и пчеларите дали медът не се превръща в самоцел, което е началото на края !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.