Николай Цонев: МВР подпомага каналджиите!

Николай Цонев: МВР подпомага каналджиите!


МВР е едни от основните каналджии в България. Трябва спазване на закона и предприемане на организационни мерки за защита на нашата граница. Армията трябва да бъде обучена за действия, за които не е била обучавана досега.

Това каза бившият министър на отбраната Николай Цонев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Цонев коментира новия закон, съгласно който армията ще охранява наред с граничните патрули границата ни с Турция.

“Тези поправки, които бяха приети – участие на българската армия в охраната на границата, не са достатъчни. Граничните полицаи са обучени да задържат мигрантите, българският войник не е обучен за това”, посочи той.

Efekt 2

По думите му, провелите се обучения на съвместните патрули по границата, са били безсмислени.

Той дори застъпи тезата, че конкретното обучение е било проведено с цел да се респектират бежанците, които обаче дори не са разбрали за акцията.

“Няма проблем с българската армия”, подчерта той – “По-скоро има политически проблем с управлението на министъра на отбраната, който трябва да направи нещо”.

Според бившия министър армията ни е “демотивирана от хилядите неправилни и некомпетентни решения” на Николай Ненчев.

Той разкритикува и решението за ремонтиране на изтребителите МиГ-29 в Полша с аргумента, че полската страна има лиценз за ремонт единствено на свои самолети, както и че търгът по отдаването на изтребителите за ремонт, не е бил прозрачен.

Източник:bgonair.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.