Обръщението на Румяна Бъчварова към народа и отговорът на народът

Обръщението на Румяна Бъчварова към народа и отговорът на народът

Румяна Бъчварова: Заловените бежанци са били рискови – само мъже и добре организирани

Нашата основна задача е да пазим границата, казва още вътрешният министър Проявяваме изключителна загриженост към бежанците, съдействаме им където можем, но и следваме правилата и в това е основното ни достойнство в момента. Нека не забравяме, че става въпрос за охраната на държавната ни граница. Нашата основна задача е да я пазим и в тази ситуация да си свършим работата. Това каза пред журналисти на ГКПП – Капитан Андреево вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод инцидента край Средец. Това обаче е и повод да си дадем сметка колко сериозна е обстановката, това е ситуация, при която има незаконно навлизане на територията на страната.

„Другата ни важна задача е да предотвратим нахлуването на други такива групи, които крият рискове за сигурността на страната и евентуално – за терористична заплаха. В конкретния случай нашия полицейски екип е действал много адекватно, за да се противопостави на рисковата група от бежанци“, допълни тя.

Efekt 2

Заловената група бежанци е с профил, близък до рисковия – само мъже, без деца и жени, и добре организирани.

„В тази изключително сложна ситуация, при която колегите са били в доста неравностоен брой, нашите служители са действали много отговорно и смело и са се опитали да овладеят ситуацията. Имали са единствената възможност за категорични действия, за да ги спрат. Неприятно стечение на обстоятелствата, заради което се е стигнало до този рикошет”, обясни вътрешният министър.

Румяна Бъчварова бе категорична, че този нелеп инцидент в никакъв случай не е показателен за политиката на България спрямо бежанците.

„В момента тече разследване, което трябва да уточни причините, довели до нещастния случай. Едва след приключването му ще се вземе решение за допълнителни мерки за подсилване на охраната по границите ни. Засега не се предвижда пренасочването на допълни сили в района”,

Източник: blitz.bg/news/

Ние от Blife.eu ще си позволим да добавим някой от коментарите в социалните мрежи :

Янаки Ганчев: Шестима от задържаните мигранти са членове на Ислямска държава, научи „Всеки ден” от полицейски източници. Не е изключено и застреляният афганистанец също да е част от терористическата групировка.

Родните служби все още правят разследване, като се очаква по-късно да изнесат по-подробна информация.

Медията ни научи още, че нашите криминалисти са влезли в контакт и с чужди международни служби, откъдето всъщност дошла информацията, че спипаните чужденци са членове на Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ).

Терористите си бръснели брадите и прекосявали границата под облика на мигранти от Афганистан. Петьо Бошнаков Госпожо Министър , съберете им пищовите и им раздайте автомати , и по три-четири пълнителя с бойни патрони. Инструктирайте ги да не стрелят на халост.

Anton Vasilev: АЗ питам, ЗАЩО ПОЛИЦАИТЕ са с Макаров,а НЕ с Калашник с поне 4 пълнителя !!!!?????????????? Teodor Vasilev Тези т.нар. бежанци – всъщност са бойци на ИД – по данни на Интерпол правят абордаж на Европа. Все още има мнения обаче, че полицаят е виновен… дрън дрън… з а к о н н о т о преминаване на границата става само през КПП, другият начин за преминаване се предотвратява, съгласно закона – и с употребата на оръжие.

Lyubomir Marinov: Крайно време е ние нормалните българи да започнем действия за прогонване на всички МИГРАНТИ мотаещи се в България ! Нека започнем с терор върху тях и подкрепящите ги ! ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator