Орбан пак критикува ЕС заради споразумението с Турция

Орбан пак критикува ЕС заради споразумението с Турция

ЕС се предаде на Турция в кризата с бежанците под влиянието на Ангела Меркел, което може да има непредвидими последици – заявява унгарският премиер Виктор Орбан.

Той отправя поредната критика към германския канцлер в интервю за германския седмичник „Виртчафтсвохе“ в деня, когато Меркел и няколко европейски лидери отиват в Турция на деликатна визита „с надеждата да смажат механизмите на споразумението за мигрантите, което Анкара заплашва, че повече няма да спазва“, отбелязва АФП.

Efekt 2

С това споразумение между Брюксел и Анкара, подтикът за което до голяма степен дойде от Меркел, ние се предадохме на Турция. Подобно нещо никога не е на добре, смята Орбан, който вдигна бариера от бодлива тел срещу мигрантите и бежанците на границите на Унгария.
Сигурността на Европейския съюз не може да е в ръцете на страна извън ЕС – категоричен е Орбан.

В замяна на съгласието на Турция да приеме всички мигранти, влезли незаконно в Гърция след 20 март, европейците се ангажираха да й платят 3 милиарда евро, да активизират преговорите за присъединяване на страната към ЕС и да ускорят процеса на либерализиране на визите за турските граждани.

Анкара обаче поиска три милиарда евро допълнително до 2018 г. и твърди, че не е задължена да спазва споразумението, ако до юни не бъде въведен безвизов режим за турските граждани в ЕС .

Всички членки на ЕС вече платихме три милиарда на Турция, скоро ще дължим още три милиарда. Невъзможно е да се предвиди кога това ще спре – казва Орбан, който обаче не се противопостави на постигането на споразумение с Турция.

Подкрепих турската стратегия само при условие, че в допълнение има система за защита на границите на ЕС, отбелязва той. Според него Брюксел е направил грешка като се е съсредоточил върху разпределението на бежанците, а не върху защитата на границите.
Източник: epicenter.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.