ОТВОРЕНО ПИСМО ДО КМЕТА НА ГРАД РУСЕ ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ГРАД РУСЕ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО КМЕТА НА ГРАД РУСЕ ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ГРАД РУСЕ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО КМЕТА НА ГРАД РУСЕ ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ГРАД РУСЕ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

ДО КМЕТА НА ГРАД РУСЕ Г-Н ПЛАМЕН СТОИЛОВ

ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ГРАД РУСЕ Г-Н СТЕФКО БУРДЖИЕВ

Efekt 2

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ГРАД РУСЕ Г-Н ХРИСТО БЕЛОЕВ

Уважаеми г-н Стоилов, г-н Бурджиев, г-н Белоев,
Към Вас отправят запитване граждани на Русе и членове на групата Обществен съвет Русе относно съдбата на недовършения храм „Всех Святих” , строежа на който е започнат през 2007г и вече 19 години не може да бъде завършен окончателно.

Искаме от Вас ясен отговор каква е причината храма „Всех Святих” все още да не е открит, защо е замразен строежа, кога Вие смятате да приключите с този така дългоочакван от всички русенци строеж и кога ние гражданите на Русе ще можем да влезем в храма и да бъдат извършвани богослужения?

На 29.01.2015г на срещата с настоящия кмет на Русе, съпредседателя на сдружение „Всех Святих” и медиите е дадено обещание от г-н Божидар Йотов, че до две седмици ще се извърши прехвърляне собствеността на храма на църквата, за да може да се направят довършителните интериорни работи. Четири месеца по-късно митрополит Наум изказва тревога, че храма започва да се руши, а все още не са уредени документите за прехвърлянето на храма на новосформираното църковно настоятелство. Вече измина почти една година от направеното изявление на г-н Йотов и няма никаква промяна в състоянието на храма. Той е изоставен, заграден със строителни платна, затворен, и никакви довършителни работи не се извършват по него.

Всички дарители, които са направили едно добро дело за да може този храм да бъде построен, не са очаквали такова развитие на строежа. Даже и дарените пари да не са достатъчни за окончателното завършване на храма, ние смятаме, че кметство Русе може да намери финансиране – при добро желание и заинтересованост, за да приключи най-накрая тази строителна одисея.

Ние искаме да знаем: КОГА и ЗАЩО храма не е завършен окончателно? Датата на откриването му? Има ли вече открити партиди за ток, вода и парно? Има ли инсталирано видеонаблюдение, както е взето решение на работна среща на 6.02.2014г? Очакваме вашия отговор в най-кратък срок: dunav_bg@mail.bg


С уважение: Галина Димитрова

Ние от Blife.eu ще следим дали гражданите на град Русе и Галина Димитрова ще получат отговор на тези въпроси ! Предоставяме право и на посочените лица и институции на отговор и през нашата медия като могат да се свържат с нас на е-мейл: support@blife.eu

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.