Отвориха кутията на Су-24 вижте цялото ВИДЕО

Отвориха кутията на Су-24 вижте цялото ВИДЕО

Отвориха черната кутия на сваления руски Су-24 Данните от записващото устройство ще бъдат огласени в понеделник

Руските власти поканиха днес британски, китайски и индийски дипломати да присъстват на отварянето на черната кутия на сваления миналия месец в Турция руски военен самолет, предаде Асошиейтед прес.

На 24 ноември Турция свали руския бомбардировач Су-24, изпълняващ мисия в Сирия, след като той за 17 секунди наруши турското въздушно пространство. Русия настоява, че самолетът не е навлизал в турското небе.

Efekt 2

Инцидентът, при който бяха убити един пилот и руски морски пехотинец от изпратения спасителния екип, обтегна традиционно топлите руско-турски отношения, а Москва веднага наложи икономически санкции на Анкара, отбелязва Асошиейтед прес.

Заместник-командващият руските военновъздушни сили генерал-лейтенант Сергей Дронов каза днес пред журналисти, че

Москва е поканила 14 страни да изпратят свои експерти, за да изследват черната кутия на самолета, но само британски и китайски експерти са се съгласили да изследват данните

от записващото устройство.

Русия настоява, че информацията от черната кутия ще докаже твърдението на Москва, че бомбардировачът не е нарушавал турското въздушно пространство.

Руска телевизия излъчи днес едночасово предаване на живо от лаборатория, показващо как руски експерти разпечатват, а после отварят част от черната кутия под погледите на британски и китайски експерти.

Дронов каза, че

данните от записващото устройство ще бъдат огласени в понеделник.

Президентът Владимир Путин вчера остро разкритикува Турция за свалянето на самолета и заяви, че в момента на практика е невъзможно да бъде преодоляно напрежението с Анкара.

Напрежението между Турция и Русия навлезе в нова фаза преди четири дни, когато руски военен кораб откри предупредителен огън (бел. ред. според версията на Москва) към турски риболовен кораб в Егейско море.
Източник: www.vesti.bg/

Ние от Blife.eu прилагаме и цялото ВИДЕО по отварянето на кутията. Вижте сами :

Прави впечатление, че Русия иска да изкара истината на всяка цена каквато и да е тя и това ще стане известно в Понеделник !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.