От Ислямска Държава си признаха Американци ни обучаваха в тренировъчен лагер в Саудитска Арабия

От Ислямска Държава си признаха Американци ни обучаваха в тренировъчен лагер в Саудитска Арабия

Сложили оръжие терористи в Сирия: Американци ни обучаваха в тренировъчен лагер в Саудитска Арабия

Ислямски терористи масово предават оръжието си в Сирия
Бивши бойци на терористичните групировки Ислямска държава и Фронт ан-Нусра масово предават оръжието си в Сирия.
Стотици граждани на републиката преди време са преминали на страната на терористите, а сега са решили да се върнат към мирния живот. Както съобщава кореспондентът на телевизионния канал „Звезда“ от мястото на събитието, в град Кенекер над 500 бойци от Фронт ан-Нусра доброволно са предали оръжието си. Повечето от тях не са на повече от 18 години – по правило те не са участвали в боеве. Своето намерение те потвърждават писмено: в името на Алах се задължават да не вземат в ръце оръжие и да не сътрудничат с терористите, а клетвата подкрепят с отпечатък на палеца.
Тези младежи сами са дошли при блок постовете на редовната сирийска армия. Същото се случва и десетки села на окръга. Някои от тях са били примамили с пари, други са заставили да се присъединят към терористите под прицела на автомат, но пари и по-добър живот не са получили нито едните, нито другите. Бившият командир на отряда бойци – терористи Мусахмат Алиях разказва, че в тренировъчните лагери са ги посрещали чужденци.
„Виждал съм как емисарите на Ислямска държава са режели ръцете и краката на войниците от сирийската армия, а на обикновените хора, които са отказвали да критикуват властта, откъсвали езика. Нашият тренировъчен лагер се намираше в Саудитска Арабия, там ми дадоха автомат. Инструкторите бяха чужденци, американци“ – разказва Алиях.
Сега ситуацията по фронтовете на сирийската армия значително се е изменила. Войските на Башар Асад бавно, но планомерно освобождават от терористите населени пунктове. Хората сами разбират, че участват в чужда война и предават автомати, оръдия, минохвъргачки и техника. Много от тях имат намерение да се включат в опълчението и да отмъстят на терористите, този път от предната линия на фронта.
Написана от Владимир Рудаков
Източник: news-bulgaria.info благодарим лично на Николай Михайлов

Ние от Blife.eu само ще добавим че много отговори дава този материал !
А за чудовищното отношение на ИД спрямо всички останали ще оставим коментарите на вас !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни, истината има право да бъде чута .
Благодарим Ви !

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.