От Daily Mail: само “дяволският” Путин може да се справи с “Ислямска държава”

От Daily Mail: само "дяволският" Путин може да се справи с "Ислямска държава"

Може би разногласията между него и Запада е необходимо да се оставят настрана

Както и нацистите през 1939 г., бойците от “Ислямска държава” станаха глобална заплаха. Ние влязохме в съюз със СССР, за да разгромим Хитлер. Няма ли да ес наложи сега да направим същото, за да победим ИД, пита анализаторът Питър Маккей в статията си в Daily Mail.Според него само с общи действия с “дяволският” Путин светът може да се справи с “Ислямска държава”

За съжаление Русия както и преди продължава да е обект на санкции заради анексирането на Крим и поддръжката за проруските сепаратисти в Украйна. Може би тези разногласия е необходимо да се оставят настрана, предполага Маккей.

Efekt 2

Бившият официален представител на правителството на САЩ Джеймс Рубин счита, че ако наистина руският самолет е бил взривен от терористите от ИД, то тогава “трябва да започнем война с тях, докато тази война не се е превърнала в международна”. Рубин напомня, че Владимир Путин първи от световните лидери е предложил на САЩ сътрудничество във връзка с атентатите от 11 септември 2001 г. Путин тогава поръча на руските спецслужби да споделят информацията си с ЦРУ и даде възможност на армията на САЩ да използва военните бази в Централна Азия във връзка с антитерористичните действия в Афганистан.

Няма ли да е правилно, ако западните лидери заедно с Путин започнат да имат общи бойни действия срещу ИД, опасността от която е по-голяма отколкото от “Ал Кайда”, задава още един въпрос анализаторът на Daily Mail.

Нито Европа, нито САЩ са формирали досега обща визия за това как да се провежда борбата с ИД. Евентуален съюз между Русия и Запада, заедно с сирийските войски може да спре ИД или да намали неимоверно силата на групировката. Разбира се, при такова положение съществува и опасност – това може да повиши опасността от терористична активност на живеещите в Европа поддръжници на ИД.
Източник: bradva.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.