Пеевски поглъща и Техномаркет

Пеевски поглъща и Техномаркет

Пеевски поглъща и техномаркет

Или по-скоро Eдоардо Миролио трябва да продава?

Компанията “НСН Инвестмънт”, в която депутатът от ДПС Делян Пеевски притежава 90% от капитала, а останалите 10% държи майка му Ирена Кръстева, смята да купи до 50% от веригата за битова техника и електроника “Техномаркет”, показва справка в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията. Преписката по случая е заведена с номер 1 за 2016 г.

Според подаденото с днешна дата уведомление, “НСН Инвестмънт” смята  да придобие до 50% в компанията “Техномаркет България”, която оперира едноименните магазини, съобщава КлубZ.

Efekt 2

За 2014 г. дружеството има печалба от 622 764 лв., а приходите му са 541 млн. лева.

Компанията на Пеевски вероятно ще придобие дела от 50% на бизнесмена Едоардо Миролио, който го притежава чрез своята компания “Е.Миролио” ЕАД.

Към 14 август, когато са последните актуални данни в Търговския регистър, останалите акционери са Domtech Holding с 15,15%, като основателят на веригата Николай Китов държи 12,20% от капитала. Ангел Василев Велев и Евгений Борисов Гълъбов притежават съответно 11,50% и 11,15%.

Едоардо Миролио стана собственик на 50-те процента от капитала, които придоби дяловете в края на 2014 г. чрез цесия в КТБ.

Преди затварянето на Корпоративна търговска банка “Техномаркет България” беше придобита от свързаното с мажоритарния й собственик Цветан Василев дружество Domtech Holding чрез кредити от нея.

Макар и тогава още Пеевски и Василев да бяха партньори веригата се приемаше за част от бизнесите на банкера. Въпреки това обаче веригата си сътрудничеше активно с (и индиректно финансираше) медиите на Пеевски/Кръстева като беше един от най-големите рекламодатели в тях, припомня “Капитал”.

След разпада на империята КТБ, контролът над “Техномаркет” остана в основателя й Николай Китов и неговите партньори Евгений Гълъбов и Ангел Велев. През пролетта на 2015 г. те успяха да рефинансират част от дълговете към банката, а друга бяха погасени чрез цесии и прихващания, чрез които като най-голям акционер с 50% влезе един от големите вложители в КТБ – бизнесменът Едуардо Миролио.

Точно сделките на Едуардо Миролио, чрез които той спаси голяма част от депозитите си в КТБ са атакувани от синдиците пред съда и има опасност те да бъдат развалени.

Според информация на “Капитал” “Техномаркет” е едно от дружествата, спрямо което синдиците на КТБ са предявли искове по противоречивия нов член 60а от Закона за банковата несъстоятелност, който предвижда възможност да искат “връщане на получено имущество с произход от банката срещу всяко трето лице”. По неофициална информация искът на синдиците бил насочен именно към придобитите от Миролио акции, чрез увеличение на капитала. Затова за него при приемлива оферта има изгода да продаде дела си и така да елиминира риска да изгуби дела си или да води дългогодишни съдебни битки за него.

В момента дела от 15,15% на регистрираната във Вадуц, Лихтенщайн “Домтех Холдинг”, се продава от синдиците на Корпоративна търговска банка, защото е бил придобит с отпуснат от нея кредит.
Източник: no-comment.bg/

Ние от Blife.eu ще споменем, че няма ден в който ние да не прочетем заглавие Пеевски купува! Докато от ДПС са в криза, продължават да акумулират власт и да купуват все печеливши бизнеси, а кой пък ще си продаде бизнеса като му върви, а кой ли ами който е на зор ама друг натиснат от лостовете на властта !

Проектът КОЙ се разраства със скоростта на светлината ! Алчността никого не е направила щастлив, но прави впечатление,че всичко отива в ръцете на българското с турските парици ! На фона на тази беднотия и уж световна криза Пеевски си вее байряка, а на байряка ДПС си сложи знака ! Както е тръгнало на всеки бандерол ще пише с подкрепата на ДПС !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.