Позицията на Русия,САЩ и Турция +ВИДЕО

Позицията на Русия,САЩ и Турция +ВИДЕО

Русия: Турция подготвя военна инвазия в Сирия!
Това съобщи вчера ген. Игор Конашенков

Efekt 2

„Имаме сериозни основания да подозираме интензивна подготовка на Турция за военна инвазия на територията на суверенната държава Сирийска арабска република”. Това обяви говорителят на министерството на отбраната на Русия ген. Игор Конашенков.

Руското разузнаване регистрира на турско-сирийската граница множество пунктове за подготовка на нахлуване в Сирия.
„В мирно време по такъв начин се подготвя транспортна инфраструктура преди военно нахлуване. Подобни площадки се използват за осигуряване на бързо придвижване на военни колони с боеприпаси и оръжие в район на бойни действия и също за оперативно прехвърляне и евакуация на личния състав”, посочи Конашенков, показвайки снимки на турско-сирийската граница.

Той добави, че Турция нощно време снабдява терористите в сирийските градове Идлиб и Алепо с бойци и оръжие.
Конашенков показа снимка на граничния пункт Рейханлъ. „Именно през този пункт от турска територия се осъществява предимно нощем прехвърлянето на бойци и оръжие за терористите, които бяха завзели градовете Алепо и Идлиб в северозападна Турция”.

Според генерала САЩ и НАТО предпочитат да наричат „тези транспортни колони с оръжие за терористите“ – „хуманитарни конвои“.
Генералът напомни също, че „в самата Турция журналистите са хвърляни в затвора заради опитите да разберат какво превозват тези конвои“.

Източник:www.vesti.bg

Ние от Blife.eu ще добавим че на по късен етап от Турция съобщиха, че са против Руски разузнавателни самолети да ги наблюдават !

От пентагона съобщиха .
Пентагонът подкрепя решението на Риад за нахлуване в Сирия
САЩ препоръчаха на гражданите си да не посещават Югоизточна Турция
Министърът на отбраната на САЩ Ащън Картър оценява положително заявлението на Саудитска Арабия за готовността й за участие в сухопътна операция в Сирия. Това съобщи шефът на Пентагона в четвъртък по време на реч в американския щат Невада. „Такива новини са много благоприятни”, обяви той, цитиран от ТАСС.
Картър отбеляза, че активизацията на съюзниците в региона ще даде възможност на САЩ по-енергично да се борят срещу бойците на терористичната групировка „Ислямска държава”. Той посочи, че ще обсъди това предложение на Саудитска Арабия през следващата седмица в Брюксел. По-рано в четвъртък стана известно, че армията на Саудитска Арабия е готова да участва в сухопътна операция в Сирия, но в рамките на коалицията, водена от САЩ, пише БГНЕС.

Изявлението бе направено от генерал Ахмед Асири – съветник на министъра на отбраната на кралството. “Саудитска Арабия е готова за сухопътна операция като част от международната коалиция в Сирия, водена от Съединените щати”, каза той, цитиран от телевизионния канал “Ал Арабия”. Представителят на Министерството на отбраната в същото време подчерта, че става дума за борба с групировката “Ислямска държава”. Министърът на външните работи на Саудитското кралство Адел ал Джубеир многократно е подчертавал по-рано, че Рияд никога не е изключвал възможността за въоръжено решение на кризата в Сирия, която продължава вече около пет години.

Властите в САЩ препоръчаха на своите граждани да се откажат от пътувания до Югоизточна Турция. Мярката е продиктувана от засилването на терористичната заплаха в този регион, съобщиха от Държавния департамент.

„Терористите извършват в Турция нападения по популярни сред туристите места, обекти на американското правителство, полицейски участъци и други административни сгради. Запазва се заплахата от отвличане на хора, по-специално в югоизточната част на страната, а в района на границата със Сирия е имало случаи на непреднамерен обстрел от другата страна”, се казва в съобщението на американското външнополитическо ведомство.

Източник:blitz.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.