Полша спря мотопохода на „Нощните вълци” на границата

Полша спря мотопохода на „Нощните вълци” на границата
Полша спря мотопохода на „Нощните вълци” на границата

Мотоциклетистите от руския клуб „Нощни вълци”, които предприеха мотопробег по „Пътя на победата – към Берлин”, не успяха да пресекат белоруско-полската граница, съобщи ТАСС в неделя (1 май).

“Никого не пуснаха. Чакаме официална информация и обяснения”, каза шефът на най-големия полски мотоклуб „Катински рейд” Виктор Венгжин пред агенцията. „Задържаха ги за няколко часа и ги проверяват”, поясни той.

Информацията за задържането на „Нощните вълци” бе потвърдена и от граничните власти на Полша. Оттам аргументираха отказа си да допуснат мотопробега със заплаха за националната сигурност. Това каза на брифинг говорителят на местното поделение на гранична полиция в Тереспол Дариуш Сеницкий.

Efekt 2

По неофициална информация през полската граница не са пропуснати дори участниците в пробега с европейски паспорти.

Организаторът на пробега за Деня на победата Андрей Бобровски съобщи по-рано, че на полска територия вече се намират няколко байкъри, които ще продължат по начертаното трасе.

Да посрещнат руските си колеги от полска страна на границата се събраха няколко десетки рокери от Словакия, Чехия, Германия, както и представители на най-големия полски клуб „Катински рейд”. Колоната трябва да се отправи към Варшава, за да положи цветя пред паметника на Неизвестния воин и на военно-мемориалното гробище на загиналите съветските войници.

Мотопоходът за Деня на победата се провежда за втора поредна година. През 2015-та той бе посветен на 70-годишнината от края на Великата Отечествена война. Маршрутът тръгва от Москва, минава през Минск, Брест, Вроцлав, Бърно, Братислава, Виена, Мюнхен, Прага и завършва в Берлин.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.