Потвърдени преди минути: Давутоглу подаде оставка !

Потвърдени преди минути: Давутоглу подаде оставка !
Потвърдени преди минути: Давутоглу подаде оставка !

Досегашният Давутоглу обяви оставката си официално
Турският министър на енергетиката Берат Албайрак, който е зет на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, е най-вероятният кандидат за поста на министър-председател. Преди минути досегашният премиер Ахмед Давутоглу говори на нарочна среща с партийния актив в Анкара, където е обявил, че няма да се бори за поста. Той напусна набързо сбирката и направи официално изявление преди минути.

В речта си отхвърли спекулациите, че има неразбирателство между него и партийните структури и декларира, че е вложил в работа си цялото сърце и душа. Посещението му в Босна се отменя. Извънредният конгрес на неговата Партия на справедливостта и развитието, на която ще бъде избран нов лидер, ще бъде на 22 март. Решението на министър-председателя идва след вчерашната среща с президента Реджеп Ердоган, на която двамата са разбрали, че не могат да изгладят различията си.

Близки до партията анализатори в последните дни коментират, че Давутоглу няма необходимия авторитет и влияние сред съпартийците си. Други медии пък посочват, че причина за напускането му е борбата за власт с държавния глава Ердоган, който иска да въведе президентска институция в Турция, вместо сегашната парламентарна система. При такъв вариант Давутоглу ще остане извън играта.

Efekt 2

Не се очаква Турция да проведе предсрочни избори, след като управляващата в страната Партия на справедливостта и развитието (ПСР) избере нов лидер.

turtsiya-sinat-na-erdogan-e-sekretar-na-energetikata-28-11-2015-09-39-18ПСР ще продължи „уверено“, докато мандатът на настоящото правителство изтече през 2019 г., заяви в четвъртък президентският съветник Джемил Ертем. Напрежението в политическите кръгове на управляващата Партия на справедливостта и развитието се отрази на финансовите пазари.
Доларът, който запазваше относително ниско ниво, скочи от 2,70 на 2,87 турски лири за долар.

Сега кой ще напътства партия га-ДОСТ?
Сега кой ще прокарва неосманизмът в България ?
Или Султана няма нужда от везирът си !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.