Потвърдено: Има взривно устройство на Летище София

Потвърдено: Има взривно устройство на Летище София

Има намерено взривно устройство в буса пред Първи терминал на Летище “София”

Службите още не са приключили всички свои действия. Това заяви Даниела Велева, експерт по сигурността на летището. Полетите не са спрени, между 13 и 15 няма такива, уточни тя. Предупреждаваме – до Първи терминал не се допускат коли и пътници, докато не бъде извършена цялостна проверка. Затворени са както булевард “Брюксел”, така и пътя през ромския квартал “Христо Ботев”. Драмата продължава вече повече от 90 минути. Припомняме, акцията стартира, след като куче на охраната реагира на взривни вещества при обход на патрул. Бусът е паркиран от снощи.

На мястото продължават да пристигат полицаи, екипи за борба с тероризма, има и линейки. Вече са взривени контролирано няколко от чантите, но ваденето на багаж от буса продължава.

Efekt 2

Както написахме, той беше изтеглен настрани, а вратите му взривени.

Към 15,04 обаче излезе говорителят на летището Любка Георгиева. Дамата съобщи, че има само СЪМНЕНИЯ за взризвно устройство. Тя не уточни откъде идват те, но заяви, че при всички случаи мерките за сигурност не са прекалени, тъй като превенцията е най-доброто за всички. Засега нямало потвърдени данни за взривно устройство.
Източник: www.standartnews.com/

Ние от Blife.eu питаме подготвят ли се зловещи сценарии като в Сарафово? Правителството готово ли е да се справи с такива екстремни ситуации ? Истината е, че правителството на Борисов направи България една мишена за Хизбула, а в България има и доста техни членове дано няма мирни жертви за разчистването на стари сметки ? Господа терористи, ако искате да има по-голям отзвук вашите атаки, гледайте поне да са насочени към Президентството, народно събрание и ред други сгради в който също има голямо стълкновение на народни избраници ! Вероятността очевидци да съдействат на органите при тези институции е много по-малка, което прави измъкването ВИ далеч по-лесно!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.