Путин знае кой е враг и кой е брат

Путин знае кой е враг и кой е брат

Британски журналист: Путин знае кои са съюзниците и враговете му

Поглед.инфо/ Кампанията на Москва да се справи с „Ислямска държава“ (ИД) и други екстремистки групировки, които се опитват да свалят легитимното правителство в Сирия, се превърнаха в „нещо като дипломатически триумф“ и накараха американския президент Барак Обама да „изглежда слаб и объркан“, пише британският журналист Оуен Матюс в статия, цитирана от „Спутник“. Успехът на Русия може да се обясни с няколко фактора, допълва авторът на материала „Как Путин надхитри Запада“, публикуван в „Спектейтър“ (The Spectator). На първо място, руският президент Владимир Путин знае кои са съюзниците му – и, което е не по-малко важно, знае кои са враговете му“.

Вашингтон и Лондон не подкрепят нито една значима групировка, участваща в кървавата гражданска война в Сирия и се опитват с всичка сила да намерят т. нар. от тях „умерени“ бойци, чрез които да се противопоставят на Асад. Друга важна причина за успехите на Москва е фактът, че Кремъл бе прав за последиците от т. нар. арабска пролет, а „Америка и Великобритания сгрешиха ужасно“, отбелязва журналистът. „По всичко личи, че промяната на режима в държавите от Близкия изток не бе за добро, за което Владимир Путин предупреждава от години“.

Efekt 2

Оуен обръща внимание и на факта, че за разлика от САЩ с тяхното мащабно сухопътно присъствие в Близкия изток, Русия предпочете „миниатюрна“ операция, което изглежда като умен избор. „С тази сравнително малка военна сила Путин постигна забележително дипломатическо предимство – и спря всякакви евентуални нови опити от страна на Запада да свали Асад“, посочва журналистът, като предупреждава за непредвидимите резултати, които въздушните кампании биха могли да донесат, цитирайки опита на НАТО в Либия.

Оуен твърди също, че една от целите на Путин в Сирия е да изобличи Великобритания и Америка като „хартиени тигри“ (paper tiger – израз на английски език, използван за безобиден, безопасен човек/играч), чиято нерешителност е създала политически вакум в Сирия и Путин уверено е навлязъл в него. Руската операция е достатъчно малка и подвижна, за да може Путин да я разгърне за седмица – и да обяви победа, ако и когато ситуацията се затегне. „А това, както той знае добре, е повече, отколкото Великобритания и Америка са постигнали в която и да е от войните в близката история“, твърди анализаторът.
Източник: svetoven.pogled.info

Ние от Blife.eu се надяваме след серията преднамерени изказвания на Президента и Премиера ни Русия дълбоко в себе си да знае, че това не е гласът на суверена това е шепотът на Американското посолство в София ! Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator