Путин посочи пътят

Путин посочи пътят

Путин: Русия може да стане най-големият износител на здравословни храни в Света

Русия е способна да се превърне в най-големия износител на здравословни храни в света, заяви руският президент Владимир Путин в годишното си обръщение пред Федералното събрание, предаде ТАСС.

„Ние не само можем сами да се изхраним, предвид нашите земни и водни, което е особено важно, ресурси. Русия е способна да се превърне в най-големия износител на здравословни, екологично чисти и качествени храни в света, които отдавна изчезнаха при някои западни производители“, каза той, като добави, че търсенето на световния пазар на такива продукти устойчиво нараства.

Efekt 2

„За да разрешим подобни мащабни задачи, трябва да съсредоточим ресурсите си върху подкрепата преди всичко на тези стопанства, които демонстрират висока ефективност. Именно на тези принципи трябва да бъде изградена програмата на АПК (аграрно-промишления комплекс – бел. пр.). Имам предвид и големите, и средните, и малките предприятия – всички трябва да бъдат ефективни. Моля министерството на земеделието да обърне на това специално внимание“, подчерта руският държавен глава.

„През миналата година руският износ на селскостопанска продукция е бил за почти 20 млрд. долара, което е с една четвърт повече от приходите от продажба на оръжия или една трета от доходите от износ на газ. Този пробив нашето селско стопанство е постигнало за кратък, но плодотворен период“, каза той. „Преди само 10 години практически половината от хранителните продукти ги внасяхме от чужбина, зависехме критично от вноса. Сега Русия е сред износите, голямо благодаря на фермерите“, добави Путин.

Президентът на РФ възложи на правителството до 1 юни да представи предложения за изземането на неизползваните земеделски земи и продажбата им.
Източник: www.cross.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че самият Лавров преди година се обърна към Българският бизнес, че България може да върне традициите си в зеленчукопроизводството си и да се преориентира към производство на плодове и зеленчуци, но онези старите, хубави сортове! Русия е огромен пазар, а Българските краставички и домати са познати на този пазар ! Всички си спомняме в едно недалечно минало във всеки град имаше консервена фабрика и няма ученик, който да не си спомня, как сме ходели на бригади и всички помагахме на селското стопанство ! Трудовите лагери в помощ на консервената промишленост !

България бе страна с аграрна икономика и бе голям износител познат на руските пазари ! Днес всичко е унищожено и добре заличено ! Лавров е прав за едно, че спасението на България е в производството на еко продукти за който търсенето продължава да нараства в целият свят !

Американското демократично робство е факт и както е факт, че единственото спасения от бедността е да си произвеждаш сам храната ! Спомнете си до вчера, когато отидете на село при Баба и Дядо там всичко имаше и беше истинско ! Унищожението на животновъдството и подмяната му с нови породи адаптирани към ГМО фуражи е факт !

Скъпи приятели скоро крава ще можем да видим само в музеят и то на макет ! Къде останаха китните малки села с много стада във всеки двор и да блее агне на всяка улица, кугуриха петли и нямаше семейство в който да има глад и бедност! Време е да се завърнем по селата и да започнем да си произвеждаме храната чиста, истинска и вкусна, а приходите ще дойдат от излишъкът който имаме !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.