Пътят на джихадът е през България

Пътят на джихадът е през България

Джихадисти минават през България! Джихадисти преминават свободно през България – отправят се към редиците на Ислямска държава в Сирия

По данни на службите джихадисти, които са искали да се включат в редиците на ИДИЛ, са преминавали през България. Някои от тях са били подпомагани от групата около Ахмед Муса от Пазарджик, който бе осъден за разпространение на радикален ислям. В началото на месеца прокуратурата в Пазарджик внесе нов обвинителен акт срещу групата около Ахмед Муса. Това се наложи, след като Апелативният съд в Пловдив върна делото заради допуснати съществени процесуални нарушения. Подозира се, че мюсюлманите от кв. „Изток” симпатизират на радикални ислямисти, които са готови да се сражават с Ислямска държава.

Пътят на джихадът е през България

Efekt 2

Един от мъжете, заминали за Сирия, минавайки през България е Саид Хюсеинович. Той е родом от Босна, но има френско гражданство. Саид е прекарал две седмици в циганския квартал „Изток”, преди да замине за Сирия. Мъжът е осъден на шест месеца лишаване от свобода в Босна за застрашаване на пътния транспорт и причиняване на наранявания. В момента Хюсеинович се бие на страната на Ислямска държава в Сирия, твърдят източници от службите. По думите на разследващите, Ахмед Муса е придружил Хюсеинович до Сърбия, където двамата са взели още един човек – бъдещата съпруга Евлира Балич. Тя напуснала мъжа си и децата си, за да замине за Сирия заедно с Хюсеинович, твърдят източниците на “Жега”.
Източник : front.bg

Ние от Blife.eu питаме нима стотиците, който са се присъединявали всеки ден, според немският журналист в редиците на ИД . Нима голя част от тях не са минавали през българия ? нима нашето правителство не е съучасник в тази война ? С наше оръжие се избиват мирни граждани ! Колко виновно е това парвителство ? Ние отговор колко е виновно няма да получим, но много хора ще се замислят и ще си отговорят сами !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator