„ Русия отново е велика ” според Forbes

„Русия отново е велика” според Forbes

След събитията в Украйна никой от световните лидери не е бил заинтересован какво мисли Владимир Путин, пише коментаторът на Forbes Шели Карабел

Те също така не са проявили склонност да изслушат неговите доводи защо страните им трябва заедно с Русия да подкрепят Башар Асад в борбата с ИД. Обаче същите световни лидери не могли да оставят без внимание започналата на 30 септември военна операция на ВКС в Сирия, се отбелязва в публикацията.

Forbes цитира Александър Баунов от Московския център „Карнеги”, че Владимир Путин избрал правилното място и време чрез военен способ да изложи своята гледна точка.

Efekt 2

„Той виждаше, че западната стратегия беше просто дупка, различните държави подкрепяха в гражданската война в Сирия различни страни. Всички цинично се отнесоха към путинското предложение за създаване на коалиция за борба с ИД. Преди месец главна грижа бяха вълните от бежанци.

Неотдавнашните атаки в Париж обаче изглежда внесоха своите изменения в това мислене. Внезапно френският президент Франсоа Оланд обяви намерението си да посети Вашингтон и Москва.

„Путин е пак в играта” – цитира изданието думи на Баунов. Според него руският лидер има много цели. Първо, изпращането на военни сили на РФ зад граница стана сигнал за жителите на страната, че „ Русия отново е велика ”.

В добавка създаването на международна коалиция против ИД означава също край на дипломатическата изолация на Путин, твърди Forbes. При това Украйна престана да бъде „препъни камък”.

Благодарение на сегашното положение на нещата, Русия и руснаците даже могат да спечелят. Това ще стане ако Путин продължи правилно „да разиграва картите си”.В резултат може да стане така, че санкциите просто ще бъдат оставени да изтекат, в страната отново ще потекат чужди инвестиции, могат да се появят нови компании, а страната може да се избави от своята зависимост от цената на природните ресурси, обобщава Forbes.
Източник: paparak.bg/

Ние от Blife.eu ще допълним, че освен, че Владимир Путин играе картите си, а и той мести прекрасно и напълно премерено и последователно и фигурите си на международната шахматна сцена ! Лидерството на САЩ в арабският свят отстъпва на Русия както сега и пак Русия ще поведе и обединението и спасението на старата Европа и много скоро и Русия ще стане ясно че Русия се ползва и с подкрепата на Китай,северна Корея,Бразилия и Индия и много други страни където САЩ нямат влияние ! Владимир Путин безспорно се превръща в световен лидер обединител ! До сега Америка бе на старият римски принцип – разделяй и владей и там където стъпи тяхната демокрация е последвана от войни и много омраза и разруха съпътстваща с бедност и нищета!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.