САЩ дразнят Китай

САЩ дразнят Китай

„Взгляд“: САЩ подлагат на изпитание китайското търпение

Американците се надяват, че Китай ще се побои да използва силови методи Пентагонът изпрати ескадрен миноносец в спорната акватория на Южнокитайско море със задачата да навлезе в 12-милевата зона около изкуствените острови, които Китай строи там. Експертите смятат, че демонстрацията се провежда с идеята, че Китай ще се побои да използва силови методи, пише „Взгляд“, цитиран от “Фокус”.

„От гледна точка на Пекин, Китай увеличава естествените си острови, законна китайска територия и създава около себе си режим на териториални води и изключителна икономическа зона.От американска гледна точка Китай строи изкуствени острови на мястото на рифове и плитчини, тоест места, които част от времето са покрити с вода.

Efekt 2

Според международното морско право изкуственият остров е еквивалентен на кораб или платформа, той не притежава териториални води и изключителна икономическа зона, само 500-метрова зона за сигурност, докато в същото време природният остров, даже разширен по изкуствен начин, създава около себе си 12 мили зона териториални води и 200 мили изключителна икономическа зона, където собственикът притежава целия набор права.

Целта на американците сега, след като не успяха да попречат на Китай да строи острови и да разполага на тях военна инфраструктура, е да попречат на претенциите на китайците за режим на териториални води и изключителна икономическа зона. Заради това те осъществяват демонстративно патрулиране с надеждата, че Китай ще се побои да използва силови методи в обезпечаването на териториалните води и ще се примири с това, че американците не ги признават“, заяви експертът Василий Кашин.
Източник: www.blitz.bg/news/

Ние от Blife.eu ще коментираме, че преди ден Китай ясно заявим че не се бой от САЩ и са готови за война ако това искат от Пентагона! Днес става ясно, че САЩ показват мускули, но всички знаем, че присъствието на един кораб е нищо в сравнение на огромната Китайска армия!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.