Словото и свободата

Словото и свободата
Словото и свободата

В бъдеще Фейсбук, Туитър и Гугъл ще трият в рамките на 24 часа публикации, насаждащи омраза Само че не в България.
Подобно споразумение със социалните мрежи бе постигнато в Германия – по инициатива на министър Маас. В бъдеще социалните мрежи в Германия възнамеряват да трият в рамките на 24 часа публикации, насаждащи омраза или подстрекаващи към насилие. За тази цел Фейсбук, Туитър и Гугъл ще се съобразяват не само със собствените си правила, а и с германските правни рамки.

Това стана ясно вчера след срещата на работна група под ръководството на германския министър на правосъдието Хайко Маас. Част от нея са и представители на водещите социални мрежи като Фейсбук, Туитър и Гугъл, както и на неправителствени инициативи и организации. Споменатите концерни са се съгласили да обучат немскоговорящи сътрудници, които да проучват сигналите за нерегламентирани съдържания. Германия отдавна настоява да бъде въведен ред в социалните мрежи, като по този начин се ограничи използването на реч на омразата.
В хода на актуалната бежанска криза броят на публикациите, насаждащи омраза, нарасна значително.
А те могат да имат фатални последици.
Границите не бива да се прекрачват.
От началото на годината до средата на ноември в Германия са регистрирани 1 610 посегателства срещу бежанци и мигранти. В над 1 300 от тези случаи извършителите са крайнодесни активисти. Броят им е двойно по-висок, отколкото през миналата година.
В повечето случаи става дума за политически мотивирани престъпления, като важна роля за тях играе и подстрекателството в интернет. „Свободата на мнението в интернет е важно достижение. Това обаче не означава, че ние трябва да си затваряме очите пред призивите към насилие или случаи на подстрекаване на масите“, казва германският министър на правосъдието.

Затова в бъдеще при оценката на подобни съдържания – било то текст, снимки или видео – наред със собствените си правила, социалните мрежи ще прилагат също и принципите на германското право, твърдят от министерството. Постинги със съмнително съдържание ще бъдат препращани на германските правоприлагащи органи. „Това е давало положителни резултати и преди“, твърди Хайко Маас.
Решението на социалните мрежи да се съгласят е донякъде изненадващо.

Efekt 2

Дълго време те отказваха всякаква намеса в публикациите на потребителите, освен в случаи на конкретни оплаквания. Фейсбук например отказваше да изтрива постингите, съдържащи реч на омразата, макар тя да е забранена и в правилата за използване на платформата, отричайки това да представлява нарушение на германското законодателство. Хайко Маас „Трябва да увеличим натиска над Фейсбук и си е“.
Макар че официални представители на социалните мрежи потвърдиха постигнатото споразумение с германските власти, засега не е много ясно кога компаниите ще започнат да прилагат новата мярка. Може би и затова германският правосъден министър е цитиран да казва, че не е съвсем доволен от крайните резултати от споразумението. “
Трябва да увеличим натиска над компаниите“, твърди той и припомня, че в случая става въпрос за обществено явление, срещу което мълчаливото мнозинство трябва да се надигне.

Актуално проучване на германския съюз на IT-индустрията Bitcom показва, че почти всеки втори потребител на глобалната мрежа е попадал на съдържания в интернет, съдържащи обидни и расистки квалификации или пък закани за използване на насилие.
А всеки девети дори се определя като жертва на подобни изявления.

Редакцията препоръчва тежки обвинения срещу Фейсбук и Ютюб. Социалната мрежа Фейсбук е под натиск: обвинена е, че подклажда омраза.
Видео-платформата Ютюб очевидно също изкарва добри пари от клипове, които подстрекават към омраза срещу бежанците.
Отдавна има Групи в Фейсбук, който са обучени от партийната централа на ГЕРБ, който докладват такива постове и профили както и това е един от основните начини да се свалят публикации против правителството!
Някой ги наричат тролове, но в действителност те сключват договори с ПР компания, в който те се водят администратори или модератори и трябва да следят точно за това !

 

Но в действителност те махат неудобните статии и тормозят по-активните потребители за което им плащат.
Плащат им и да правят това срещу което се борят, а имено да сеят омраза в коментарите под статиите на медиите, а ако някой им отговори тежко му !

Плащат им да споделят новини и събития на Любимата им партия, дори им плащат на всеки пост написан от тях !
Сериозни структури със старшинство или с две думи клавиатурни военни подразделения с които се влошава свободата на словото и се замърсява ефирът !словото и свободата

Специално нашата медия почти ежедневно е подлагана на такива манипулации, но колкото и да ни мачкат ние го приемаме като комплимент, защото разбираме, че сме на правият път на свободата на словото !

Истината е, че ключовите думи който използва Фб са много повече! Българският информационен поток е част от Европейският и особено се следи за думи като Ангела Меркел, Бойко Борисов, Ердоган, и да не позоваваме поименно цялата управляваща пасмина !
Политическите партии преди година подписаха декларация да не водят война помежду им и цялата тролска война се прехвърли върху гърбът на малкото малки свободни медии !

Но ние сме тук пак до Вас, падаме и ставаме, загубваме се по ден за час, но се изправяме също като тревата, която се надига след всяка буря, но и ставаме все по-силни заякваме, учим се и се развиваме, но и се множим, помагаме си и така оцеляваме !
Защото има смисъл да се борим за всяка една загубна душа! Не ни се сърдете, че имаме много реклами. Ние не получаваме грандове или партийни субсидии, ние оцеляваме по този начин !
Защото една птичка пролет не прави, но един петел цяло село буди и ние няма да се уморим да го повтаряме !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.