Соматични ракови клетки в млените продукти

Соматични ракови клетки в млените продукти


Експерти внимавайте !
Агробизнесмен: Консумираме млечен продукт, в който има соматични ракови клетки
Палмовото масло пристига у нас в цистерни с готови контейнери, разкри Недко Митев
Два пъти носителят на званието „Агробизнесмен на България”, присъдено от в-к „Български фермер“, разкрива в интервю за Епицентър.бг как се извършва ветеринарният контрол. „Ветеринарните служби смениха сертификатите за левкозата. Идват при нас на проверка и питам един професор да ми каже нещо ново, което да науча.

Той ми отговаря: „Аз трябва да правя сирене и да показвам как се прави сирене, другото не ме интересува“. Левкозата е рак на кръвта на животните. За един литър мляко през млечната жлеза на кравата минават 80 литра кръв. Е, ако има левкоза – за какво мляко говорим? Животните направо трябва да заминават. Питам професора – поне от научна гледна точка не се ли интересува от това. Той вика: „Всеки си отговаря за стадата.“ Затова сме болен народ! И една от причините е, че се консумира млечен продукт, в който има соматични ракови клетки.“

На въпрос как навлиза палмовото масло у нас, агробизнесменът обяснява: „Палмовото масло пристига у нас в цистерни с готови контейнери. Слага се в пластмасови калъпи от по 1 кг, защото иначе то се разпада. Налива се течност в тези калъпи, с която то бързо се втвърдява. В тези калъпи е сложено сухо мляко, нишесте, стабилизатор, желатин и др. Прави се конструктивна решетка – на сутринта се разфасова на по-малки обеми и… веднага е на пазара.

Efekt 2

Това е готовият млечен продукт, който тръгва към големите вериги. В него няма и грам мляко! Но има сухо мляко, а голяма част от него пък идва от района на Чернобил. Нашите медии се докопват до някои от тези неща, но истината, такава, каквато е, не успява да излезе пред обществото. Преди две години фирма в Бургас, която бе спечелила конкурс за храна в детски градини и училища, бе вкарала тонове сухо мляко от Чернобил. Дали го на децата, не на баби и дядовци – дотам стига тази гавра и този цинизъм! Това е положението! Може всичко да се провери, но никой не иска, притеснява се, свива се, всеки мълчи и гледа да не излезе от неговата уста“, споделя бизбесменът.

Митев обясни и как и къде пласира млякото си. „Едната част аз я преработвам. Другата я продавам на мандри. Големите мандри взимат млякото, но го плащат след 1 месец. И не правят продуктите си от чисто мляко, както аз искам, и както е моята продукция, а слагат само 20% чисто мляко – другото са желета, сухо мляко. Желатинът никой не го знае откъде идва. И той пристига в цистерни. По принцип желатинът се добива в кланиците – от кръв и желаци. Минава по една специална технология, разтопява се, изпарява се, после се кондензира, хаква му се един подобрител и така пристига при нас.

Това е суровината за кисели млека и сирена, които са с много ниска себестойност. Килограм сирене, направен само от имитиращи продукти, струва 2 лева, сложете още 2 лева за този, който бърка коктейлите, още 2 лева за веригите, които ще го продават, и ето ви продуктът, който е на пазара. Слагат едни хубави етикети, купуват се от Беларус за жълти стотинки, те са най-хубавите, най-лъскавите. Но те прикриват истинското състояние – че с тях се продава имитиращ продукт“, разкри още фермерът.

По думите му за един килограм истинско сирене са нужни най-малко от 5-6 литра. „През лятото ние продаваме млякото на 72 стотинки. Неговата себестойност е 63 стотинки – има 10 стотинки разлика между цена и себестойност. 6 литра мляко по 72 стотинки са 4 лева и 20 стотинки. Към това се прибавя 2 лева за производствен разход – става най-малко 6,20, плюс 20% ДДС. И колко стана – 7 лева. Аз в моите магазини продавам сиренето на 7,40 лв. и натискам цените отгоре. Продавам в малки магазини, имам собствена верига – няма добавка, няма надценка. Въпреки това има тарикати, които продават моето сирене за 11 лева. Аз го давам за 7 лева с отстъпка.“
***

Недко Митев е собственик на „Недко Недков – Овчарово“. Има стадо от 10 000 крави Холщайн, вкарал е супермодерна технология при която за 11 минути се доят по 40 крави. На денонощие от стопанството излизат 100 тона мляко.

Източник: faktor.bg

Никой не ни трови, нали?

Ние само се тровим, никой на сила не ни слага в устата, ние сами си слагаме отровите в устата!

Просто сме лишени от избор !

Когато влезете в магазина можете ли да кажете, че този или онзи продукт е на 100% чист или без ГМО, или без овкусители, оцветители ли, няма такъв нали?

Просто не са ни дали избор – каквото и да вземем все е вредно! Това не е изхранване на една нация, това е изтравянето и !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.