Стефан Пройнов: Приказка за подарената свобода

Стефан Пройнов: Приказка за подарената свобода

Стефан Пройнов:
Здравейте, искам да Ви разкажа една приказка за един сенатор! Едно време един сенатор решил да събере всичките си роби и да им подари свободата!

Събрал ги и им казал „решил съм да освободя всеки един от вас и да му дам по една кесия с пари.

Но имам едно условие!
Всеки един от вас да дойде след 1 година и да ми разкаже какво е направил с животът си и с парите който съм му дал“!

Efekt 2

Така и сторил – на всеки един от робите си дал документ, с който той вече е свободен човек и по една кесия с пари. Минала годината и при него се явили всички.

Какво е установил сенатора?
Един отишъл на улица за удоволствия и похарчил парите си за жени и плътски удоволствия и след няколко месеца останал пак беден. Друг похарчил парите си за храни и питиета като опитвал от различни гозби и вносни вина и след няколко месеца и той останал беден.
Трети решил да опита късметът си в различни хазартни игри и много бързо останал беден и той.

Един от тях пък отишъл през нощта и заровил парите в една гора, прибрал се, но не можал да мигне от притеснение дали пък някой не го е проследил.

На сутринта отишъл на местото и решил да промени мястото на което да зарови кесията.
Но не щеш ли цял ден се притеснявал и пак отишъл да промени мястото и така известно време се притеснявал, оглеждал се и криел докато накрая се побъркал.

Една от робините пък си купила много накити и от красиви по-красиви рокли и един ден разбойници я ограбили и я оставили така както майка и я е родила.

Само един отишъл и се записал на четмо и писмо в едно училище, направил си колиба, живеел скромно и спестил поливната от парите си.

Изучил архитектура, работил за богати и влиятелни хора, доказал се и спечелил още пари и си построил къща за чудо и омая на съгражданите си!
Каква е поуката от тази измислена история ще оставя на Вас? Защото поуките са много както гледните точки!

Стефан Пройнов: Не всеки знае какво да прави със свободата си затова и сме роби в тези времена !
Всеки робува – един на власт, друг на пороци, трети на амбиции !
Ти на какво си роб ?

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.