По-страшен от Комунизма е Бойковизма!

По-страшен от Комунизма е Бойковизма!
Последният ни тоталитарен вожд Тодор Живков, беше начело на държавата в продължение на 27 години. Точно толкова години минаха и от неговото отстраняване от властта.

15 от изминалите 27 години (уж)демокрация на върха на държавното управление неизменно стои гардът на бившия Първи – ген. Бойко Методиев Борисов.

И не просто стои, а няма намерение да слиза оттам. „Ще си поръчам една „Лада Нива“ отсега, защото знам, че няма по-подготвен от мен и от ГЕРБ да управлява“, каза самият Борисов само преди ден в ефира на Дарик радио. И можем да му вярваме. Човекът си преследва мечтите, а неговата очевидно е да надмине бившия си началник Живков по престой в управленските висини. А Борисов е достатъчно амбициозен и безпардонен, за да осъществи целите си, без значение през какви и колко политически трупове ще премине и без значение колко пъти ще си смени мнението. Както е добре известно, Борисов мнението си мени, но нрава – никога.

Ето само няколко щриха от вербалния пинг-понг на министър-председателя в оставка напоследък:

Efekt 2

За евентуалния кабинет

2 декември 2016 г.: ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет. Опитите в този парламент да се направи правителство няма да са успешни.

14 декември 2016 г.: ГЕРБ няма никакво намерение да участва в договорки за съставяне на кабинет от страна на отломките на РБ. Не ме интересуват плоските политически комбинации.

15 декември 2016 г.: Има смисъл да се състави ново правителство в рамките на 43-тото Народно събрание. Единственото, заради което си заслужава да се удължи, ако трябва и малко, живота на парламента, е за да се въведе мажоритарна избирателна система.

17 декември 2016 г.: Няма да оглавя правителство с мандата на Реформаторския блок. Ще има техен министър-председател с техни министри и тяхна отговорност. Ако се направи правителство сега, ние сме длъжни да им отговорим с това, което сме подписали в споразумението.

За политическия потенциал на Реформаторите

14 октомври 2016 г.: Реформаторите се страхуват, че на следващи избори може да не минат четирипроцентната бариера.

15 декември 2016 г.: Дължим им среща на Реформаторския блок. Социологията показва, че след два месеца пак ще трябва да седнат същите хора да си говорят за съставяне на кабинет.

Взаимоотношенията с Реформаторите

14 октомври 2016 г.: „Вторник ще е ден разделен. Не може в Министерски съвет да сте коалиция, а в Народното събрание – опозиция“, е заявил Борисов към министрите от блока. Във вторник ще има извънредно заседание на парламента, след като се беше разпуснал предизборно до 9 ноември. Борисов дал да се разбере, че знае, какво се говори за него в парламента от министрите от Реформаторския блок. „Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов? Кунева, искаш ли да спра парите на учителите, след като ги давам предизборно?“, питал риторично Борисов.

15 декември 2016 г.: Борисов благодари на реформатори и патриоти за успешната работа в много направления.

Непостоянното политическо говорене и поведение на Борисов е добре известно, но истината е, че зад цялото това непостоянство се крие постоянният му стремеж към властта. Но не просто властта, а цялата власт! И той е готов да я получи на всяка цена.

Въпросът е дали ние сме готови да платим цената и дали ще му позволим да продължи да налага тоталитарните си въжделения. Готови ли сме да гледаме още поне 12 години (до достигане на сакралните 27 години управление) от сутрин до здрач самодоволната физиономия на супермена от Банкя? Лично аз не съм! Най-малкото заради ТОВА…

Историческа справка:

На 19 ноември 1962 г. Тодор Живков е избран за председател на Министерския съвет и остава на този пост до 9 юли 1971 г., когато е наследен от Станко Тодоров, а самият той заема създадения с новата конституция пост председател на Държавния съвет. След приемането на новата конституция през 1971 година Тодор Живков става председател на новосъздадения Държавен съвет на Народна република България (фактически държавен глава). Заема тази длъжност до 17 ноември 1989 г.

= общо 27 години Тодор Живков е начело на държавата, вкл. 9 години министър-председател и 18 години председател на Държавния съвет (еквивалент на Президент – държавен глава)

На 1 септември 2001 г. с указ на Президента на република България Петър Стоянов Бойко Борисов е назначен на длъжност Главен секретар на МВР. Полага клетва като кмет на Столичната община на 10 ноември 2005 г. На 27 юли 2009 г. 41-вото Народно събрание избира Бойко Борисов за министър-председател в правителството, излъчено от Политическа партия ГЕРБ. 20 февруари 2013 г. Бойко Борисов на извънредна пресконференция, съобщава, че подава оставка. На 7 ноември 2014 г. 43-тото Народно събрание  избира Бойко Борисов за министър-председател в правителството, излъчено с мандата на Политическа партия ГЕРБ. След президентските избори през ноември 2016 г. и загубата на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, премиерът внася оставката на правителството в парламента, като тя е гласувана от Народното събрание на 16 ноември.

= 15 години Борисов е на върха на държавното управление, вкл. 5 години министър-председател

Автор: Ани Алашка, bnews.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.