СУПЕРНАГЛОСТ! Цветанов си купи АУДИ за 200 хиляди лева с парите на данъкоплатците


Само поддръжката на луксозната кола излиза към 5 хиляди на година. Парите за покупката на екстрата са от партийната субсидия на ГЕРБ.

Субсидиите за партиите се плащат от данъкоплатците. Въпреки това в ГЕРБ въобще не се притеснявали, че са похарчили народната пара за излишен лукс на заместник-председателя си, който има три обвинения за престъпления по служба.
С парите от гласоподавателите си ГЕРБ са наели специален шофьор за Цветанов, който да го вози и да му отваря вратата, когато слиза, разказват възмутени служители в Народното събрание. Самият Цветанов бил известен в редиците, на мъжете в ГЕРБ като изключително слаб шофьор, за което търпял и подигравките на Борисов.

Лимузината на Цветанов е купена с договор от края на май тази година, след предсрочните парламентарни избори. Цената е 167 хиляди лева без. ДДС, а с данъка парите стават 200 хиляди.

Efekt 2

„Имахме голямо доверие в г-н Цветанов, когато беше вицепремиер, защото демонстрираше солидарност с народа. Сега видяхме, че си пада по лукса, който си купува с парите от държавната субсидия. Това го виждат обикновените членове на ГЕРБ, когато той идва в провинцията. Ние изнемогваме и въпреки това даряваме партията кой с каквото може, а те в София си поръчват лимузини – недоумява редови член на ГЕРБ от Пазарджик, който твърди, че вече няма да си плаща членския внос и ще напусне ГЕРБ, както това правят хиляди други.

Аудито на Цветанов е само една от колите, които ГЕРБ са си напазарували в последната година с държавната субсидия. Същата, но с повече екстри и, е купена и за Бойко Борисов. Явно в партията му си падат по немските автомобили, защото са сключили и договор за лимузина „Фолксваген“ за близо 100 хиляди лева както и за „Опел“. Имат и няколко други скъпи марки, които са внесени от автокъщи в Германия.
Лимузината на Бойко Борисов също е „Ауди“, но е с 40 хиляди по-скъпа от тази на Цветанов, провериха журналисти. Това е така, защото колата има повече екстри и е по-мощна. Разполага с най-нови технологии и е последен писък на модата.

Борисов ползваше държавен джип „Субару“, но след като сдаде властта, си е поръчал „Ауди А8″ с парите от държавната субсидия. Той държал неговата придобивка да е по-скъпа, за да се отличава като председател от заместника си. Въпреки че парите от субсидиите трябва да се изразходват за партийна работа, Борисов и Цветанов ползвали лимузините предимно за лични цели.
Източник: IBTnews.bg. informiran.net

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.