Това при дядо мраз го нямаше

Това при дядо мраз го нямаше

Покъртителна снимка на босо момченце в калта и Дядо Коледа разтърси Фейсбук! 6-годишното детенце джапа без чорапи и обувки в студа из ромския квартал “Изток” в Кюстендил

Босо момченце насред зима взриви социалните мрежи навръх Коледа. Детето е едва 6 годинки и в продължение на месеци гази босо в кал в ромския квартал “Изток” в Кюстендил, съобщаво “Монитор”. Първи на драмата попаднал ромският общественик Стефан Лазаров, който е бил дългогодишен кмет в махалата. “През всички тези години никога досега не бях виждал босо дете през зимата. През лятото ходят без обувки, но е топло. Представете си сега, че това дете гази в кал и лед”, разказва Лазаров пред “Монитор”.

Момченцето се казва Янис и е едно от седемте деца в семейството на Шаро и Комбата. Така били известни бащата и майката на децата.

Малкият Янис не можа да разбере какво е Коледа, празник или подаръци. Единствен при него отиде бившият кмет, облечен с костюм на Дядо Коледа. Последва благотворителна инициатива и от вчера детенцето вече има обувки.

Efekt 2

“Направихме това за всички бедни деца. Събрахме дрехи и обувки, които им раздадохме. Сега ще могат да посрещнат Новата година подобаващо, не голи и боси”, казва още Стефан Лазаров.

След публикуване на снимката с босото момче в интернет, последваха множество коментари и възмущение от случващото се с децата на бедните семейства.

“Няма значение от какъв етнос си, децата са деца и не бива да бъдат в такова положение”, гласи един от многобройните коментари под снимката на Янис във Facebook.
Източник: www.blitz.bg/

Това при дядо мраз го нямаше

Ние от Blife.eu ще добавим, че децата не могат да избират Родината си нито вероизповеданието, нито идентичността си, нито могат да избират къде да се родят и това не трябва да се случва никъде по света не само у нас ! Ще добавим, че това го нямаше по времето когато беше дядо мраз ! Тази демокрация донеси само бедност на всяка една уж демократична нация!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.