Турците бягат от Ирак

Турците бягат от Ирак

Турските сили постепенно напускат лагера в Ирак

В лагера Заликан сега са останали само около 100 души. Турските военнослужещи постепенно напускат лагера си в района на Башик в северната иракска провинция Найнава, останали са около 100 души, съобщи иракската телевизия Al Sumaria. Сред тях са инструктори от тренировъчния лагер Заликан.

Според иракските власти, на 4 декември турски военни и бронетехника навлязоха в иракската провинция Найнава под предлог, че обучават бойци от народните отряди, воюващи с ИД.

Efekt 2

Иракското МВнР нарече присъствието на турските военни „враждебно действие”, което не е съгласувано с властите и нарушаващо суверенитета на страната.
Източник: www.blitz.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че Турците затварят училището за терористи и спешно се изнасят към Турция ! Това е поредният агресорски акт пред който ООН и НАТО си затвориха очите за пряката роля на Турция към световният тероризъм ! Каква е причината? Може би Меркел е обещала да им даде подслон в Европа след като свали визите за Турците и те безпрепятствено ще залеят стария континент ! Защо само Путин вижда в лицето на Ердоган заплаха за Европа, а нашето правителство го прегръща?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.