Уикилийкс срещу Ердоган

Уикилийкс срещу Ердоган
Уикилийкс срещу Ердоган

Уикилийкс пусна 294 548 имейла от партията на Ердоган!
Това е първата порция данни, с които организацията на Асанж разполага, a Турция забрани достъпа до сайта.
Късно снощи, в 23 ч местно време в Анкара, Уикилийс публикува 294 548 имейла от кореспонденцията в Партията на справедливостта и развитието – политическата сила на турския президент Реджеп Таип Ердоган.

Организацията на Джулиан Асандж обяви, че това е първата порция от информация, с която разполага. Става дума за данни от 762 пощенски кутии.

Имейлите идват от akparti.org.tr, основният домейн, използван от управляващата партия. Уикилийкс обявиха, че са публикували данните със съобщение в туитър.

Efekt 2

Въпреки хакерското нападение, което отложило публикуването на документите за Турция, известният сайт Уикилийкс публикуваха първата част от общо 300 000 имейла и 500 000 документа.уйкиликс

“Уикилийкс” предупреди обществеността, че турското правителство вероятно ще положи големи усилия да попречи на публикуването на информациите или поне те да не достигнат до турската общественост.

На по късен етап става ясно , че хакерите от Турция са атакували не един сървър от който се предполага, че са хостнати публикациите на Уикилийкс. Малко по-късно се появи ново съобщение, известяващо, че достъпа до сайта на Уикилийкс е спрян в цяла Турция:
В крайна сметка Ердоган и неговата кибер армия ограничиха достъпът на този сайт от Турция !

wikileaks

В крайна сметка истината винаги има право да бъде чута, но според Ердоган Истината е тази, която го устройва, а другото е забранено !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.