ФБР и ГДБОП вкараха Българин в затвора заради Кристалина Георгиева

ФБР и ГДБОП вкараха Българин в затвора заради Кристалина Георгиева

ФБР и ГДБОП в трансконтинентално съдружие! Българин от Мейн арестуван за заплахи към членове на Европейската комисия

На 01.04.2015 г. bg-voice.com съобщиха :
Федералните власти в щата Мейн арестуват 38-годишния Душко Венелинов Вълчев в градчето Хултън миналата неделя. Според обвинителния акт на 5 февруари българинът използвал интернет доставчика на съседите си, за да изпрати имейл до член на Европейската комисия в Брюксел. Текстът, написан на български език и с главни букви, съдържа заплахи и искания: „Ще ви избия като пилета!” Исканията на Вълчев – всички българи във Великобритания и Португалия да бъдат наети на работа – „Куцо, кьораво и сакато”. В противен случай авторът на имейлите заплашва: “Ще ви прережа гърлото и ще ви обеся, както направих в Париж”, без да става ясно какво означава „в Париж”. Според заместник главния прокурор Андрю Макормик съседите на Вълчев имали безжичен интернет, а той нямал, затова използвал wi-fi връзката им, за да изпрати имейла. „Информацията дойде при нас от българските власти. Ние работим заедно с ФБР и аташето им, което е в България”, допълни пред BG VOICE  Андрю Макормик. От офиса на заплашвания член на европейската комисия изискали IP адреса, от който е изпратен имейлът от портала abv.bg.

От офиса на ФБР в България се свързват с американските си колеги. Така стартира разследване в градчето, където живеел българинът. Агенти на ФБР посетили дома на съседите му, за да ги разпитат. На адреса намерили трима братя американци, които не говорят български език. Те обаче съдействали, като потвърдили пред разследващите, че съседът им е българин, а имейлът му е zico@abv.bg – като използвания в заплахите. Един от съседите на Вълчев алармирал ФБР, че българинът се опитал да продаде колата си, тъй като планира да пътува до България с майка си, с която живеел. Ден преди пътуването обаче специални агенти арестуват нашенеца. От ГДБОП в България отказаха да назоват кой точно е бил заплашван, но единственият български член на Европейската комисия е Кристалина Георгиева. Най-вероятно заплахите са изпратени срещу нея или членове на екипа й. Мотивът за гневния имейл все още не е ясен, но според обвинителния акт двама от съседите му описват Вълчев като “ненадежден”. Те твърдят, че българинът бил раздразнителен след развода с жена си, която е американка. В заплахите се споменава името на президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки. От прокуратурата в Мейн твърдят, че Душко Вълчев е бил арестуван в Портланд, Мейн, през 2007-а година, когато е отправил заплахи към бивш работник на Walmart. На 12 март тази година от същия имейл zico@abv.bg е изпратена и заплаха към професор в Университета в Орегон. Според този имейл професорът трябва да бъде убит заради религиозното описание, което е направил на Цариград. Душко Венелинов Вълчев ще се яви във федералния съд в Бангор, Мейн, в четвъртък. Тогава властите ще разгледат вариантите той да бъде пуснат под гаранция. Ако бъде признат за виновен, българинът може да получи до 5 години затвор.
Автор на статията: Галина Петрова
Ето и връзка към статията и ВИДЕОТО:  www.bg-voice.com/

Efekt 2

Ето и продължението на сагата:
Душко Вълчев ще лежи шест месеца в затвора. Българинът бе осъден от щатския федерален съд в Холтън за смъртна заплаха срещу българската комисарка Кристалина Георгиева, съобщава Нова телевизия. Съдът в щата Мейн, даде присъда от шест месеца затвор на сънародника ни с американски паспорт Душко Венелинов Вълчев, а причината е заплахите, които той е отправил към комисаря. Той я е заплашил да “пререже гърлото” и да “заколи като пиле” Кристалина Георгиева, защото не взела под внимание молбата му за работа в Комисията. Вълчев е използвал интернет връзката на съседите си, за да изпрати анонимна електронна поща, съобщава представител на ФБР, цитиран от американската преса. Вълчев беше задържан в края на март. Той е отправил заплахи и към други неназовани представители на Европейската комисия, за което Федералният съд го призна за виновен. “Това е решение на американската съдебна система. Европейската комисия няма коментар по този случай. По принцип Комисията не коментира в детайли случаи, свързани с вътрешната сигурност. Сигурността на нашите служители е от ключово значение за нас и ние правим всичко възможно, за да я гарантираме”, съобщиха за Нова от кабинета на Кристалина Георгиева.                                                                        
Източник : TrafficNews.bg

Ние от Blife.eu няма да направим коментар по тази информация и Вие недейте, че току виж са ни вкарали и нас в затвора!     Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator