Хърватия спира ваксините за новородени

Хърватия спира ваксините за новородени

От министерството на здравеопазването на Хърватия обявиха, че спират използването на ваксини срещу туберкулоза!

Стана ясно, че в родилните домове спират поставянето на ваксините, изключения ще се правят само на високо рисковите групи! За спирането на ваксините предаде Хърватската радио телевизия!

Хърватия вече отмени ваксинирането на новородени бебета Хепатит Б сега спира и ваксината БЦЖ министерството на здравеопазването променя имунизационния календар на страната и ще се следят промените как биха се отрази на епидемиологичната обстановка и заболеваемостта от туберкулоза – от резултатите ще зависи дали в следващите години окончателно ще се премахне ваксината за новородени от календара или ще продължи да се използва от хърватския Институт за обществено здраве (CIPH)

Efekt 2

Задължителната ваксинация срещу туберкулоза ще бъде премахната в родилните отделения, съобщи хърватското Министерство на здравеопазването, което прие тригодишна програма за промени в имунизационния календар. БЦЖ ваксината ще се прилага само на високорискови групи. Това предаде телевизионния канал Хърватска радио телевизия.

В началото на годината беше отменено ваксинирането срещу Хепатит Б на бебетата в родилното.С тези промени отпада ваксинирането на новородените в Хърватия и първите инжекции ще започват от втория месец.Целта на сегашното премахване на БЦЖ, е през тригодишния период на програмата да се наблюдава как промяната ще се отрази на епидемиологичната обстановка и заболеваемостта от туберкулоза – от резултатите ще зависи дали в следващите години окончателно ще се премахне ваксината за новородени от календара съобщиха още, че настъпват изменения при реваксинациите с ДТК ваксина (дифтерия, тетанус, коклюш), като отпада една доза от нея.

Отменя се и допълнителната инжекция срещу дифтерия и тетанус за по-големите деца, защото тя е повече от необходимото според Бернард Каич – ръководител на отдел „Превенция на инфекциозните заболявания и ваксинации“ !

Ние от Blife.eu ще добавим, че в България експериментите не са за добро на хората в сектора здраве ! Тук бялата мафия е най-безкруполна едно, че не махат вредните ваксини ами внасят от Турция и с изтекъл срок на годност такива със съдържание на живак и какво ли не ! На фона на тази новина и предстой затваряне на много болници, ограничава се даването за направления и орязват се пътеките по здравната каса! Едно не ни е ясно правителството да не би да е обявило на Българските граждани какви са тези ликвидационни мерки спрямо нас? Какво трябва да се случи, че да кажем всички стига толкова, какво?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.