Цветан Цветанов е виновен за над 120 000 евро твърдят от Страсбург цифрите в съдът за правата на човека !

Цветан Цветанов е виновен за над 120 000 евро твърдят от Страсбург цифрите в съдът за правата на човека !

Европейският съд за правата на човека осъди страната ни за седми пореден път. Причината сега е арестът на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. От съда приемат, че при задържането му е упражнена сила и той е бил унизен.

Попов беше задържан през април 2010 год., когато Цветанов беше вътрешен министър. Тогава бяха арестувани и бившият военен министър Николай Цонев, също и съдията Петър Сантиров. И тримата са оправдани от Върховен касационен съд през 2015 год.

Efekt 2

Попов беше арестуван демонстративно в нотариалната кантора на съпругата му. След акцията по задържането се разпространи видео, на което маскирани полицаи нахлуват, блъскат Попов, събарят го на земята и тъпчат ръцете му.

Друг абсурд от видеото е, че маскирани полицаи седят на кожен диван в нотариалната кантора и махат тържествено с ръце, докато ги снима оператор на МВР. Европейският съд за правата на човека приема, че при ареста на Попов е проявено нечовешко и унизително отношение.

Попов ще бъде обезщетен с 10 000 евро, а съпругата му – с 4000 евро заради нарушаване на личното й и служебно пространство. Така изказванията на Цветан Цветанов и бруталността, приложена при операцията на МВР докараха на държавата присъди и дължими обезщетения за повече от 120 000 евро.

Ние от Blife.eu питаме колко са стотиците семейства, който бяха почернени и заради зрелищният ПИ АР на Цветанов! Колко са съдбите прекършени по партийни поръчки ! Колко бизнеси бяха отнети, колко, докато хората гниеха по килиите?

И това няма да бъде последното дело, а колко невинни лежат по затворите и като излязат първото, което ще направят е да осъдят България !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.