Цената на Темида

Цената на Темида

В България някой замислял ли се е колко на брой са хората който обслужват храма на Темида !

Съдии прокурори и следователи са 13323 човека ! А самият бюджет на съдебната власт е над 473 милиона лева . На тази хранилка са още цяла армия от експертни вещи лица към съдът както и деловодители, секретари и какви ли още не ! По Съдебния закон минималната заплата, на която почват младшите съдии и прокурори е „удвоената средна месечна заплата в бюджетната сфера” или 1546 лева към момента.

Възнаграждението, което могат да получат ако са близали правилните задници вече в края на кариерата си, ако са се катерили правилно по стълбицата е над 4300 лева сочи нашата проверка за тази година. Съдебната система се е превърнала в нещо като геймърска игра – има различни бонуси при преминаването на всяко ниво. Никак не са зле в съдебната система и откъм отпуски- по закон почиват 30 работни дни и имат по един допълнителен ден отпуск за всеки 2 години юридически стаж. Те имат право и на 1700 лева за облекло всяка година или по закон две средни бюджетни заплати за страната. И ако са добри при преминаването на нивата и стигнете последното ниво, по-точно успеете да стигнете до пенсия, преминавайки през различните капани на различните политически лобита и внимавате да не ви набутат в опасни мафиотски дела в който също има намесени много пари и политика. Ако се прикрепите към силните съдебни лобита и има кой да ви дава бонус точки, който са важни за геймърът както са важни колбите кръв !

Efekt 2

При пенсиониране или напускане на системата също са облагодетелствани- ако имат стаж над 10 години, получават по една брутна работна заплата за всяка година в служба на Темида. Проста сметка показва, че ако започнат в системата и се пенсионират в нея, имат възможност да получат еднократно над 87 000 лева. За разлика от останалите българи, съдии и прокурори нямат пропуск в бонусите за Коледа. Преди кризата взимаха по две месечни заплати накуп, но през последните години се задоволяват с 34.28% от основната си заплата, е все пак криза е нали ?

„Заплатите на българските магистрати са най-ниски в Европа-над три пъти по-ниски”, коментира Каролина Неделчева от висшия съдебен съвет. Вероятно затова съдебните шефове поискаха от финансовия министър Владислав Горанов допълнителни 20 милиона лева, за да вдигнат заплатите от 1 ноември с 12%. Все пак в България няма корупция или пък източникът на корупция е именно в храмът на Темида . Колко ли струват индулгенциите, защото на практика виждаме доста заможни хора да ги ползват и ако някой висш магистрат направи компромис или по точно някой му плати да направи компромис със съвестта си той не носи отговорност за нанесените щети на третата страна и така някой който плаща плаща да се облагодетелства от това ! Дали не е време Висшите магистрати да нямат имунитет ! Дали не е време да бъдат избирани според делата си, а не назначавани от лобита ! Въпроси на който Темида няма да ни даде отговор ! Когато парите и интересите са над закона той няма как да бъде над всичко освен да бъде над всички нас обикновените хора ! Ние от Blife.eu ще добавим, че законът макар един същ в различните страни се прилага по различен начин например Румъния там има повече министри осъдени за две години отколкото в България има политици за последните 25 години защо ли ? Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator