Циганин или Ром?

Циганин или Ром

Спорът кое е правилното наименование Циганин или Ром датира от дълбока древност !

Все пак законодателството и правото произлизат от древният Рим, но и от тогава Темида не може да каже кое е правилно да се каже Циганин или Роми!

Тази правна дилема е като спорът кое е по-първо яйцето или кокошката!

Efekt 2

Макар че на един доста по-късен етап има теза на която се базира практиката в правото по спора за яйцето и кокошката дадена от Аспарух Кънчов /Пурко/, който е експерт по яйцата и той казва във филмът „Господин за един ден“, че кокошка може да долети от всякъде, а яйце не може! Във този казус за циганинът и ромът теоремата на Пурко е неприложима!

Да се върнем на историческите извори от времето от когато датира този казус!

Когато Римляните завладели нашите земи, нашите земи и население били наричани римска империя нещо като Европейски съюз, ама не точно!

Та тогава един Римски сенатор харесал природата ни и си построил разкошна голяма мраморна вила на един кръстопът и както в родината му всички пътища водели до Рим та и той така – всички пътища водели към неговата вила!

Един ден той седял на балконът си и виждал в далечината се приближава един човек и повикал наложницата си и я попитал какво вижда и тя казала, че вижда един Ром да приближава, но когато приближил тя се поправила и казала:
– Ааа то било циганин!

И от тогава датира спорът кое е правилно като наименование и обръщение Ром или Циганин! Въпросът днес е кое е правилно Ром или Циганин?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.