Цонев на протест във Варна +ВИДЕО

Цонев на протест във Варна +ВИДЕО

Бивш министър уважи протеста на работещите в сектор “Сигурност” във Варна (видео)

Настоящи и бивши служители на Министерството на вътрешните работи и на правосъдието се събраха тази вечер на мълчалив протест на паркинга до централата на Областната дирекция на МВР във Варна. Демонстрацията събра около 150 души, сред които се открояваше присъствието на бившия военен министър Николай Цонев.

“Тъй като военните не могат да протестират, аз ги представлявам, но подкрепям и полицаите. Смятам, че полицаите са дискриминирани, защото всички тези професии, които са по чл. 69 от Кодекса за социално осигуряване, само за полицаите се махат 20-те заплати при пенсия и социалните стимули”, заяви Николай Цонев пред Topnovini.bg.

Efekt 2

Това бе последната демонстрация на заетите в сектор “Сигурност” във Варна и областта за тази седмица преди националния протест в столицата, който ще се проведе в неделя. От 9 ноември служителите възнамеряват да протестират мълчаливо всеки ден от 18 часа на три места във Варна: градинката до сградата на Общината, градинката до Катедралата и на паркинга до Областната дирекция на МВР.

Синдикалистът Красимир Костов призова колегите си занапред да се въздържат от крайни действия като пътни блокади, тъй като това поражда справедливо гражданско недоволство, което пък размива каузата на протеста. На изпроводяк Костов прочете и декларация, с която се настоява възнагражденията на служителите на МВР да бъдат обвързани със средната заплата в страната.

Ето и видеото:

Автор:Георги Александров
Източник : varna.topnovini.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че тази солидарност от името на военните в лицето на Министър Николай Цонев е показателна за всички и за това което се случва, а то е че правителството не се справя ! По-лошо проблемите във всички сектори се задълбочават ! Нашето мнение е че скоро може да се чуе и ОСТАВКА !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.