Шведът Ралф Сундберг обжалва ареста си, ще се размине с глоба от 1000 до 5000 лв.

Шведът Ралф Сундберг обжалва ареста си, ще се размине с глоба от 1000 до 5000 лв.


Най-вероятното наказание за чужденеца ще бъде глоба в размер от 1000 до 5000 лв, предаде Шведът Ралф Сундберг, изритал безпричинно камериерка в лицето в Слънчев бряг, ще обжалва ареста си. Той ще се яви в Бургаския окръжен съд на 15 юни, където отново ще настоява за по-лека мярка – домашен арест, подписка или парична гаранция.

Това най-вероятно ще наложи удължаване срока на разследване с още една седмица, коментираха от прокуратурата в Несебър.

Срещу 53-годишния Ралф Сундберг бе образувано бързо производство, което трябваше да приключи в 7-дневен срок. Заради жалбата на шведа пред Бургаския окръжен съд обаче срокът ще бъде удължен.

Efekt 2

В момента чужденецът се намира в единична килия в следствения арест към бургаския затвор.

Сундберг е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което законът предвижда глоба, пробация или лишаване от свобода до 3 г.

Тъй като шведът е с чисто съдебно минало, а нанесената телесна повреда се води лека, незастрашаваща живота, той няма как да бъде осъден ефективно, коментират юристи. Най-вероятното наказание за чужденеца ще бъде глоба, която е в размер от 1000 до 5000 лв., обясняват запознати.

Ударената камериерка Диана Петкова е твърдо решена да заведе паричен иск срещу Сундберг, който най-вероятно ще е символичен, в знак на засегната чест и достойнство. Ако делото срещу шведа приключи по реда на бързото производство, пострадалата няма да има възможност да се конституира като граждански ищец и частен обвинител. Затова след приключване на делото ще заведе ново, гражданско прозводство.

Камериерката все още е в шок от травмата. Нейни близки разказаха, че не може да спи и от няколко дни посещава психолог.

Източник: bulgarskireporter.com

Това е Българското законодателство ! Врата в полето, добър адвокат, корумпирани съдии за хората с пари законите са мили, за бедните са строги, а за всички политици не важат !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.