Шуробаджанаци баце, ГЕРБ с нова крепост !

Шуробаджанаци баце, ГЕРБ с нова крепост !
ГЕРБ – мутренската приватизация продължава !

Шуреят на Бойко Борисов за ректор на Медицинския университет по моделът на мутренската приватизация

Шуреят на Бойко Борисов беше избран от общото събрание на Медицинския университет в София за нов ректор.

Проф. Виктор Златков, бивш шеф на “Майчин дом” и брат на първата съпруга на премиера, ще смени на поста проф. Вихра Миланова, ако общото събрание бъде признато за легитимно. Това вероятно ще стане, поради натиск от властта, но от правна гледна точка, самото събрание е пълен абсурд. То не е предварително обявено, част от имащите право на глас не са допуснати, а полиция го охранява и проверява за наличието на “покана”.

Видният шурей е избран с 235 гласа “за”.

Efekt 2

Изборът стана и в отсъствието на журналисти – охраната беше инструктирана да не пуска репортерите още преди събранието да реши то да остане закрито. За опазването на сигурността бдяха, освен ченгетата, също военна полиция и охрана от Фармацевтичния факултет.

От събранието беше изгонен шефът на болница “Александровска” доц. Костадин Ангелов.

В залата беше бившият ректор проф. Ваньо Митев, който официално е в отпуск по болест, а за организатор на събитието, проведено в киносалона на ВМА, се обяви бившият главен секретар на университета Алексей Алексеев.

Кандидатурата на проф. Златков е била единствената.

Кой и с какви мотиви го е номинирал, не стана ясно?

Настоящият ректор на МУ-София проф. Вихра Миланова е отзована с 263 гласа при присъствали 330 души на общото събрание. Толкова бърза смяна на нов ректор, и извън всякаква процедура, представлява очевидна намеса на правителството в академичната автономия.

Шуреят на Бойко и ГЕРБ

Събранието много прилича на модела на кражби на фирми през мутренските времена. Тогава мутрите купуваха 2-3% от акциите на някакво дружество, след което свикваха общо събрание някъде из “джендемите” (напр. в някой изоставен склад) и в 4 часа сутринта. Събранието беше валидно и с малцинство, защото никой от другите акционери не смееше да дойде. Така се сменяше ръководството и фирмата ставаше фактически притежание на съответната групировка.

Сега очевидно апетитни хапки станаха и университетите…

Източници: gudelnews.com и offnews.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.