Ще се разцепи ли Турция?

Ще се разцепи ли Турция?

Зловещо споразумение между САЩ и Русия хвърли света в ШОК!

Споразумение между САЩ и Русия да разпарчетосат Турция и Саудитска Арабия на няколко държави! Преди Владимир Путин да направи своето изявление пред ООН в Ню Йорк на 30 септември 2015 година между САЩ и Русия е било сключено тайно споразумение, пише Тиери Мейсан, известен френски политически консултант, основател и президент на френското дружество “Русо Волтер”.

Според него, двете страни са се договорили да се борят заедно срещу „терористичните идеологии”, което означава едновременно срещу „Ислямска държава”, братята-мюсюлмани и вахабитите, поддържани от саудитска Арабия.

Efekt 2

За изпълнение на целите споразумението предвижда да бъде прекроена и картата на Близкия Изток, като Турция и Саудитска Арабия бъдат разделени на няколко държави. От Турция се предвижда да бъде отнети областтите, населени с кюрди и заедно със сирийските и иракските територии на това население да се образува независима държава Кюрдистан.

Днешната новина за завземането на Синджар от кюрдски отряди е първото доказателство за наличието на такъв план, смята френският политически експерт. Показателно е и това, че сирийските кюрди, които преди време бяха съюзници на армията на Башар Асад, смениха ориентацията си и вече поддържат коалицията на американците.

Промени са предвидени и за Саудитска Арабия, пише още Мейсан. Страната вече губи битката в Йемен и вече там воюват само наемници, а не саудитци. Според статията, това основно са войници от Судан, на които Рияд плаща добри заплати.

Така тази държава вероятно ще се раздели на три, тъй като три са основните кланове, които я ръководят- на действащия монарх Салман, на починалия крал Абдулла и на принц
Източник: bradva.bg/

Ние от Blife.eu ще коментираме,че има известна логика в този кратък анализ ! А за какво са си говорили Путин и Обама можем само да гадаем ! Но е факт, че Кюрдите отдавна имат апетити за автономия факт е, че те имат и военизирани отряди с който взимаха участие в Сирия и по границата си факт е,че разполагат с оръжие ! Америка е създала много малки локални войни по целият свят защо не и в Турция ! Путин няма интереси там, което е дали ще се пропуква петата колона и може ли да е доста реалистичен бъдещ сценарии !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.