Ще се роди ли държава Кюрдистан ?

Ще се роди ли държава Кюрдистан ?

Вече стана ясно, че Руските ракетни войски със стратегическо предназначение, са получили заповед да насочат най-мощните ракети Топол-М с междуконтинентален обсег право към двата най-големи града на Турция

След тази брутална провокация от Турска страна спрямо Руските сили борещи се срещу ИД. След свалянето на Руски самолет Су-24 и няколко часа по-късно свалянето на Руският хеликоптер който е изпратен да евакуира руските пилоти това е един доста агресивен акт от страна на Турция в подкрепа на ИД и в защитата на Американските интереси в подкрепа на тероризма срещу Русия която се бори срещу световният тероризъм ! Петата колона на САЩ влезе в обсега на Руските ракети ! Какви ще са действията на Русия ние можем само да гадаем ! Но е факт, че проамериканската провокация на Турция срещу Русия може да бъде сурово наказана! Дали Русия ще подкрепи днес създаването на една нова държава Кюрдистан ! След като Америка създадоха Ислямска държава защо не Русия да не подкрепи създаването на Кюрдистан! Вече се чуха намеци, че е твърде възможно Кюрдите да бъдат подпомогнати с най-модерно Руско оръжие, дори да се стигне до по-далеч и дори да се построй руска база на тяхна територия ! Всички видяхме как Ердоган се отнесе с мирният протест на Кюрдите ! Днес те могат да получат най после мечтаната от тях автономия !

Ето какви са реалните измерения на един бъдещ Кюрдистан в цифри ! Общата му площ съставлява приблизително около 450 000 км2 с кюрдско население около 30 милиона (според различни данни между 35,2 и 27,9 милиона) от които:
– в Турция 44,5 %
— над 200 000 км2, с население около 1/2 от кюрдите в цялата област (между 13,6 и 18,6 милиона души 66,7-38,6%)
– в Иран 35,5%
— над 160 000 км2, с население около 1/4 от кюрдите в цялата област (между 6,5 и 7,9 милиона души 28,3-18,5%)
– в Ирак 16,7%
— към 75 000 км2 с население около 1/5 от кюрдите в цялата област (между 6,2 и 6,5 милиона души 23,3-17,6%)
– в Сирия 3,3% — до 15 000 км2) с население около 1/15 от кюрдите в цялата област (между 1,75 и 2,2 милиона души 7,9-5%)

Efekt 2

Ние от ще Blife.eu следим случващото се и ще ви информираме !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.