Владимир Путин: Крим е част от Русия

Крим
Владимир Путин: Крим е част от Русия

Кримcкият пoлуocтрoв Кpим cе нaмиpа в cевeрнaтa чacт нa Чeрнo мope, нa югoзaпaд от Азoвскo мoре. Между двeте мoрeта е Кeрченският прoток, разположен на изток от Крим.

Полуостровът има бoгата истoрия от най-дрeвни врeмена. Бил е чaст от Елинската култура, Римската империя,Византия.

През XV-XVIII век е цeнтър на Кримското ханство, васално на Осмaнската импeрия.

Efekt 2

Прeз 1783 г. е присъeдинено от Екaтерина Велика към Руската импeрия, от 1921 г. е в състава на СССР. През 1991 г. територията и акваторията на полуострова стават част от новата държaва Украйнa, чрeз административните единици Автономна република Крим и град Севастопол.

През 1992 и 2014 г. за кратко Крим обявява независимост.

На проведения на 16 март 2014 г. референдум 95,5% от гласувалите при преброени 50% от гласовете и избирателна активност от 85% (по дaнни на изборнaта комисия) избирaт присъединяване към Русия. На 17 март АРК обявява независимост като Република Крим и на 18 март зaедно с грaд Севастопол са приети в състaва на Руската федерация като два отделни федерални субекта, обрaзувайки Кримския федерален окръг.

Крим

На 27.03.2014 при гласуване в Общото събрание на ООН 100 държави гласуват резолюция, призоваваща за уважаване на териториалната цялост на Украйна, 58 се въздържат (включително Китай), а 11 държави (сред които Армения, Беларус и Русия) гласуват против.

крим

ЕС, САЩ и други държави налагат санкции срещу Русия.

Тези санкции не постигат никакъв ефект, а напротив руската икономика се забърза за да достави нужните продукти на своето вътрешно потребление и така Русия само за няколко години навакса забавянето си с 25 години развитие и днес Руските автомобили, дрехи и електроуреди не отстъпват по нищо на европейските и световни стандарти по качество !

 

Нещо повече – някой сектори дори изпревариха в технологично отношение световните гиганти !

 

Например Целият военен комплекс на Русия е в пъти по-модерен и технологично изпреварва въоръжението на НАТО и САЩ !

Именно във войната в Сирия бе направено показно на НАТОВСКИТЕ и АМЕРИКАНСКИТЕ сили! И това бе леко подръпване на завесата зад която се крие Руската военна мощ!

Русия с най-бързите самолети, с най-големите атомни бомби, с най-добре мотивирана и подготвена армия !

И това са някой акцентите Владимир Путин да използва възможността в условия на реални военни действия да тества някой свой оръжия и да покаже част от капацитетът на Руската Армия !
Бомбардировки с хирургическа точност и 0% цивилни жертви !

И докато САЩ взривяваха цивилни болници и въоръжаваха „Ислямска Държава“, а тя им се отплащаше със заграбеният петрол и антики с органи и всякакви конвертируеми и лесно осребрявани стоки.

Бартерният бизнес вървеше добре без да се говори за милионите жертви на войната, без да се казва за нарушаването на човешките права и за геноцид и изтребление не е ставало дума, а ужасите на войната не стихваха докато САЩ и НАТО уж се бориха с „Ислямска Държава“ !
Но всичко това не би било възможно без партньорството на Ердоган и Турция до момента, в който Асад не покани Русия да спаси народът му и Владимир Путин бе последната надежда на Християните и той го направи, той похарчи много милиарди и показа истинското лице на тероризмът и задкулисието на САЩ, Турция и техният мръсен и кървав бизнес с ИД !

А в Това време Турция и САЩ искат най-стратегическото място за контрол на две морета и това е Кримският полуостров, но народът на Крим каза друго и направи референдум с който ясно заяви принадлежността си към Русия и това кой ще си направи военна База в Крим, а Турция или САЩ остана на втори план !

Турция иска да възвърне имперските си граници и териториалното си господство от времето на Османската империя, а тогава Крим е бил техен ! А САЩ иска Крим за себе си и така двете страни хем са заедно, хем по отделно в стремежът си да узурпират Крим, но Турция е по-слабата страна в надпреварата, но и двете страни имат общ враг и това е Русия! А Русия не възнамерява да отстъпи от своите територии, защото това не е търговия с недвижими имоти, а това е стратегическо настъпление с превенция за бъдещи военни настъпления !
Всички знаем, че който е воювал срещу Русия какво се случва накрая и ако САЩ и Турция имат нужда от тази война по икономически и ресурсни мотиви !

То за Русия тя не е прищявка или избор, а тя е необходимост да запази територия, нация и ЧЕСТ и тя ще го направи повярвайте ни!
Каква е цената на мирните хора населяващи Украйна, която е трамплинът на САЩ по пътят им към Крим и Русия !
Вижте видеото от което става ясно какво в действителност се случва в Крим и за Крим !


Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.