Направи си сам – табуретка от стари макари за кабел

Направи си сам – табуретка от стари макари за кабел

Замисляли си сте се понякога, че всички стари вещи около вас могат да бъдат рециклирани и да ги превърнете в нещо страхотно, вдъхвайки им нов живот. Точно така ще постъпим и днес, предлагайки на вашето внимание едни невероятна идея направи си сам табуретка от стари макари за кабел. Можете да я декорирате по различен начин, но ние сме избрали десена да наподобява на горска гъбка. Сладко, е мислите ли? Нека сега да видим и как точно да си направите тази идея направи си сам. Табуретки от стари макари за кабел

Необходими материали:

Efekt 2
  • стари и непотребни макари за кабел с желаната от вас големина;
  • спрей боя;
  • тапицерски телбод;
  • дунапрен за седалката;
  • макетен нож или ножица;
  • ширит;
  • шкурка;

Начин на изработка:

1. Сложете избраната от вас макара върху стари вестници, за да не изцапате, а след това добре я почистете и обработете с шкурка, ако се налага. Напръскайте я от всички страни със спрей боята в желания от вас цвят. Ако желаете и сте по-сръчни, тогава можете да нарисувате и някакви картинки на макарата. Така например, ако сте решили да използвате нашата идея за гъбка, тогава можете да нарисувате тревичка в основата на пънчето.

2. С помощта на макетния нож (или ножица) изрежете дунапренен кръг с големината на седалката на макарата. След това направете още три такива кръга, като всички те трябва да са с един размер по-малки от предходния, както е показано на долната картинка, за да оформите седалката на вашата гъбка.

Табуретки от стари макари за кабел

3. Изрежете от избраната от вас тъкан кръг, който трябва да бъде с по-големи размери от седалката, като отстъпа трябва да бъде поне с десет сантиметра разлика от размера на седалката, тоест за да можете след това да направите тапицерията на вашата седалка. Ако сте решили да имитирате горска гъбка, тогава ви съветваме да изберете материя, която да е червена на бели точки. Запомнете, е колкото повече дунапренени парчета сложите, толкова по-плътна е бъде вашата седалка на табуретката.

4. Изпънете материята добре от всички страни и започнете да я захващате добре от всички страни с помощта на тапицерския телбод, такер, като не забравяте същевременно да я изпъвате добре. Съветваме ви да захванете тъканта първо в четри опорни точки, а след това да се заемете и с другите.

Табуретки от стари макари за кабел

5. С помощта на ножицата изрежете излишната тъкан, която е останала, за да не стърчи. Не забравяйте да захванете допълнително ръбовете с лепило, за да бъде по-естетична табуретката ви. Ако не сте нарисували пънчето в началото, тогава можете да направите това и сега. при желание от ваша страна табуретката да е подвижна, тогава можете да монтирате колелца в долната част.

Табуретки от стари макари за кабел

Табуретки от стари макари за кабел

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.