изпрати новина
Водещи новини

Време е за отговорности!

Време е за отговорности!
Ревизия на кабинета на Борисов ! Вето на закона за концесиите ! Незабавно да се раздават ордени на всички, които са работили за държавата, а не за мафията !

Амнистия на политическите затворници и прекратяване на делата срещу хората, които Цветанов и Борисов мачкат чрез съдебната система! Незабавно преразглеждане на договорите за добив на злато и контрол на държавата над това, което се добива и изнася !

Да се вземат комисионни от поне 30 %, а не да получаваме 0,03% от това, което те са ни съобщили ! Гражданските общества трябва да навлязат в общинските съвети и властта, и да се търси сметка, и контрол над всяка държавна поръчка !

Патриотизъм, вероучение и родолюбие да бъдат приоритет при подрастващите в училищата ! Спортът, селските спартакиада и турнирите между училищата трябва да се завърнат ! Строг контрол над чалготеките и дискотеките ! Вечерен час за учениците и повече пионерски лагери и възпитание в грижа за обществото ! Казармата по желание да се върне така ще се възпитат подготвени кадри и за МВР, и за Армията !

Връщане на хората в училищата и забрана на мажоретките и всякакви западни влияния по читалищата ! Връщане на кръжоците и така ще събудим мисленето към иновации в младите ! В гимназиите и техникумите трудова паралелка, която да подготвя кадри, от които се нуждае местният бизнес спонсорирана от месните предприятия и така ще се подготвят млади кадри и ще имат работа след като завършат, а не да излизат в чужбина и да не се връщат !

Безплатно здравеопазване и промяна на законите като лекарите да носят отговорност в случаи на безотговорност и да се следят за техните нарушения от органи с гражданска квота ! Време е Демокрацията да се прилага, а не да се изкривява, искаме промяна и да бъдем част от промяната !

Незабавно укрепване на границите ни ! Връщане на гражданските патрули по малките населени места с пряко участие на МВР ! Възстановяване на правомощията на служби като военно разузнаване и държавна сигурност без политизирането им с висока степен на секретност !

Разширяване на задълженията на Жандармерия и пожарните команди заедно с гражданска защита да бъдат там където има нужда от тях ! Връщането на трудови войски и тези, които не и искат да учат след 8 клас при навършване на 18 години да бъдат редовно призовавани в тези структури и ето как ще се построят магистрали и жп линии далеч по-изгодно ! Държавата да предприеме кампания за натиск към банковият сектор и чрез съвместни програми да започне кредитиране на малък и среден бизнес у нас! 70% от храните, които ядем са внос, а защо да не се обърнем и да създадем родно производство? Като условие за кредитиране и реализиране на продукцията всеки съвестно да си плаща данъците ! До кога ще гледаме как държавата функционира с парите, които не събира, а народа оцелява с парите, които не плаща ! Време е да се промени тази политика и ако до вчера ГЕРБ вкараха всички в сивото и така ги държаха за топките да гласуват за тях, време е за амнистия и строги данъчни закони! Има прошка, но при грешка след това да не се прощава ! Така и бизнесът ще си плаща ! Държавната администрация да работи само по пощата и интернет за да няма допир до хора на каси и бюра и така се прекъсва корупционната нишка !

И всеки ще заработи в срок след като има една единна електронна система, която да следи за това ! Стотици са мерките, които трябва да наложи правителството ! Стотици са промените, които трябва да инициират гражданите и да участваме в управлението и контролът на страната ни !

Защото ако искаме промяна трябва да променим себе си, навиците си и с личен пример подрастващите ! „Съединението прави силата“ да клише, но е така ! Защото сам Президента срещу мафията няма да постигне нищо, а ние хората го избрахме и трябва да бъдем до него и той до нас иначе просто го оставяме сам сред вълци, а вълците са създали една система, която от 27 години работи и имат хиляди процедурни хватки, трикове, закони и нормативни разпоредби, с който да прекършат всеки, но не и да прекършат всички !

Затова президентът е една птичка дори и да е орел, който сред облаците, да е летял щом е сам не ще да се справи ! Затова да не се повтаряме, че една птичка пролет не прави, но един петел цяло село буди затова да започнем да организираме граждански общества и комитети и да се борим за една силна България !

Защото наистина съединението прави силата, а силата подчинява всяка власт и така политическата мафия ще бъде принудена да отстъпи страната на гражданите и тогава ще разберете, че свободата е отговорност, тя е тежест да взимаме решение за бъдещето на нас и децата ни ! А Вие не искате децата ни да живеят в такава България нали? Време е за отговорности !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*