Време е за отговорности!

Време е за отговорности!
Ревизия на кабинета на Борисов ! Вето на закона за концесиите ! Незабавно да се раздават ордени на всички, които са работили за държавата, а не за мафията !

Амнистия на политическите затворници и прекратяване на делата срещу хората, които Цветанов и Борисов мачкат чрез съдебната система! Незабавно преразглеждане на договорите за добив на злато и контрол на държавата над това, което се добива и изнася !

Да се вземат комисионни от поне 30 %, а не да получаваме 0,03% от това, което те са ни съобщили ! Гражданските общества трябва да навлязат в общинските съвети и властта, и да се търси сметка, и контрол над всяка държавна поръчка !

Патриотизъм, вероучение и родолюбие да бъдат приоритет при подрастващите в училищата ! Спортът, селските спартакиада и турнирите между училищата трябва да се завърнат ! Строг контрол над чалготеките и дискотеките ! Вечерен час за учениците и повече пионерски лагери и възпитание в грижа за обществото ! Казармата по желание да се върне така ще се възпитат подготвени кадри и за МВР, и за Армията !

Efekt 2

Връщане на хората в училищата и забрана на мажоретките и всякакви западни влияния по читалищата ! Връщане на кръжоците и така ще събудим мисленето към иновации в младите ! В гимназиите и техникумите трудова паралелка, която да подготвя кадри, от които се нуждае местният бизнес спонсорирана от месните предприятия и така ще се подготвят млади кадри и ще имат работа след като завършат, а не да излизат в чужбина и да не се връщат !

Безплатно здравеопазване и промяна на законите като лекарите да носят отговорност в случаи на безотговорност и да се следят за техните нарушения от органи с гражданска квота ! Време е Демокрацията да се прилага, а не да се изкривява, искаме промяна и да бъдем част от промяната !

Незабавно укрепване на границите ни ! Връщане на гражданските патрули по малките населени места с пряко участие на МВР ! Възстановяване на правомощията на служби като военно разузнаване и държавна сигурност без политизирането им с висока степен на секретност !

Разширяване на задълженията на Жандармерия и пожарните команди заедно с гражданска защита да бъдат там където има нужда от тях ! Връщането на трудови войски и тези, които не и искат да учат след 8 клас при навършване на 18 години да бъдат редовно призовавани в тези структури и ето как ще се построят магистрали и жп линии далеч по-изгодно ! Държавата да предприеме кампания за натиск към банковият сектор и чрез съвместни програми да започне кредитиране на малък и среден бизнес у нас! 70% от храните, които ядем са внос, а защо да не се обърнем и да създадем родно производство? Като условие за кредитиране и реализиране на продукцията всеки съвестно да си плаща данъците ! До кога ще гледаме как държавата функционира с парите, които не събира, а народа оцелява с парите, които не плаща ! Време е да се промени тази политика и ако до вчера ГЕРБ вкараха всички в сивото и така ги държаха за топките да гласуват за тях, време е за амнистия и строги данъчни закони! Има прошка, но при грешка след това да не се прощава ! Така и бизнесът ще си плаща ! Държавната администрация да работи само по пощата и интернет за да няма допир до хора на каси и бюра и така се прекъсва корупционната нишка !

И всеки ще заработи в срок след като има една единна електронна система, която да следи за това ! Стотици са мерките, които трябва да наложи правителството ! Стотици са промените, които трябва да инициират гражданите и да участваме в управлението и контролът на страната ни !

Защото ако искаме промяна трябва да променим себе си, навиците си и с личен пример подрастващите ! „Съединението прави силата“ да клише, но е така ! Защото сам Президента срещу мафията няма да постигне нищо, а ние хората го избрахме и трябва да бъдем до него и той до нас иначе просто го оставяме сам сред вълци, а вълците са създали една система, която от 27 години работи и имат хиляди процедурни хватки, трикове, закони и нормативни разпоредби, с който да прекършат всеки, но не и да прекършат всички !

Затова президентът е една птичка дори и да е орел, който сред облаците, да е летял щом е сам не ще да се справи ! Затова да не се повтаряме, че една птичка пролет не прави, но един петел цяло село буди затова да започнем да организираме граждански общества и комитети и да се борим за една силна България !

Защото наистина съединението прави силата, а силата подчинява всяка власт и така политическата мафия ще бъде принудена да отстъпи страната на гражданите и тогава ще разберете, че свободата е отговорност, тя е тежест да взимаме решение за бъдещето на нас и децата ни ! А Вие не искате децата ни да живеят в такава България нали? Време е за отговорности !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.