ГЕРБ убиват и за банани!

ГЕРБ убиват и за банани!
Трафик на наркотици, скрити в контейнери с тапа банани от Еквадор, е последната версия, по която работят разследващите убийството на бизнесмена Борислав Манджуков.

Той бе застрелян на 24 март 2014 г. пред жк „Бокар“ в София. Килърът, който най-вероятно е причаквал бизнесмена вечерта, стрелял с „Люгер“от Първата световна война. Според експерти двете прострелни рани не са били смъртоносни, но и вторият проектил се ударил в прешлен и преминал през сърцето, слагайки край на живота на младия бизнесмен.

През близо трите години разследване са проверени половин дузина версии, свързани с мотива и евентуалните поръчители и извършител на престъплението.

В последните седмици криминалисти усилено работят по версията за трафик на кокаин от Еквадор. Фирма, близка до Манджуков се занимава с внос на банани от 2012 г. Контейнерите пристигат от южноамериканската държава по море до Солун. Всеки от тях, натоварен с банани, струва около 12 000 ЩД. Транспортирането на един хладилен контейнер в зависимост от сезона е различно, но средно $4000.

Трафикът на кокаин през контейнери с банани е световна практика. Активният сезон за търговията с банани е от октомври до март.  Тогава се внасят средно по 6-8 контейнера на седмица.  След приключването на сезон 2013 г. с търговията е упълномощен да се занимава Антон Оризаров, близък до семейство Манджукови. Той е командирован лично в Еквадор за „пряко договаряне на доставките с производителя“, за да се избегне посредник и оскъпяването на процеса.

Изборът паднал на него заради факта, че владее перфектно испански език. Самият той разказва, че 10-дневният престой е обиколил 4 от най-големите компании, които са собственици на бананови плантации. През цялото време бил ескортиран от дузина тежко въоръжени местни.

Efekt 2

По принцип бананите не са опасна стока и разследващите проверяват коя част от търговията на плодове е накарала „плантаторите“ да охраняват с автомати преговарящия. През последните три години същият не работи. Антон Оризаров има политически амбиции в лявото пространство, като не спира да употребява популярни имена за свои близки съратници. Зад гърба си обаче, няма реален проект, нито последователи.

През есента на 2014 г. в България пристигат контейнери с банани от пряко договорените на Антон Оризаров, вече през нова регистрирана фирма на негов близък. В началото на 2015 г. бизнесът с банани приключва завинаги, след като на пристанището остават над 30 контейнера със стока, които не са платени.
Източник: frognews.bg

Ние от Blife.eu ще коментираме, че така е в България – можеш лесно да се подхлъзнеш на кора от банан, може и друго ! Напомняме, че при ГЕРБ 2 имаше и други хора, на който им закъса бизнеса не само банановият и на Брендо, и на други ! И така колко бизнесмени, които отказваха да си прехвърлят бизнеса са на онзи свят? И все такива дето са с бизнес с наркотици, абе много ги влекът наркотиците хората на Белият Генерал и защо ли белият генерал ? И така Вие си гласувайте докато Ви тровят децата и внуците, а вносителите и износителите ще си умират или ще са по затворите докато хранителните добавки за вашите деца се контролират от ГЕРБ, така ще е ! Трябва кампания да се забрани и да има държавна воля за това, но уви ! Яжте си бананите и не се чудете защо на Борисов му казват Белият генерал? Не, че е много бял, но май много банани е продал !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.