изпрати новина
Водещи новини

Днес се навършват 21 години от Сребреница

Днес се навършват 21 години от Сребреница

Днес се навършват 21 години от Сребреница

21 години от Сребреница, още 127 жертви
Над 8 хиляди мъже и момчета бяха избити през 1995 година
Хиляди се събраха днес в Сребреница за 21-ата годишнина от най-масовото и жестоко убийство в Европа след Втората световна война. Те присъстваха и на погребението на 127 новооткрити жертви.

Най-младият от тях е на 14 години, а най-възрастният – на 77 години.

Предполага се, че над 8000 босненци губят живота си по време на геноцида в Сребреница. Всяка година експерти по съдебна медицина откриват нови тела в масовите гробове като останките се идентифицират чрез ДНК анализ преди да бъдат погребани отново в мемориалния център Поточари, близо до Сребреница, където жертвите за последно са били видени живи.

На церемонията в Сребреница от Сърбия присъства само лидерът на Либерално-демократическата партия Чедомир Йованович, предаде ТАНЮГ.

Йованович заяви, че е дошъл, защото смята това за свое човешко и политическо задължение и всичко друго е ситуация, в която политиката е безотговорна не само към жертвите в Сребреница, но и към босненците и всички други.

Сребърница

Сребърница

На церемонията в Поточари присъстваха представители на международната общност, на властите в Босна и Херцеговина и семейства на жертвите. Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу в своята реч предаде на присъстващите поздрави от турското държавно ръководство и турския народ.

Миналата година сръбският премиер Александър Вучич беше бе замерван с камъни и освиркан в края на възпоменателната церемония в Сребреница на 20-годишнината от клането под ръководството на ген. Ратко Младич.

bulpress tv

Източник: clubz.bg

Ние Blife.eu от питаме :
Ще позволим ли това да се случи и в България ?
Радикално настроени етнически партии си проправят път и по всичко личи, че ще бъдат регистрирани !

Сребърница

Сребърница

Ще позволим ли да ни настроят един срещу друг и да направят това, което се случи там?

Направиха го насред Европа и по-лесно ще бъде да стане тук и така да направят автономия и сливане на част от България с Турция, а в Родопите в кърджалийско отдавна се подготвят за това !
Сребърница днес трябва да ни напомни, че войната е зло и в нея умират хора без значение от кое вероизповедание са те !
Става дума за човешки съдби и трагедии, а протурското ни правителство ни тласка неусетно, но бавно и постъпателно в тази посока !
СЪБУДЕТЕ СЕ !

Българи, Турци, Цигани, Арменци и всички ние имаме едно общо и то се нарича Родина !
Всички ние имаме едни и същи потребности и еднакво обичаме, но и еднакво мразим, еднакво ни боли и еднакво скърбим !

Сребърница

Сребърница

Време да кажем „България над всичко” и да не позволим да ни разделят и настройват един срещу друг, защото кръвта не се измива с кръв !
Ще позволим ли земята Българска да се напои отново с кръв, нашата кръв !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.