Досиетата ГЕРБ

Досиетата ГЕРБ
Досиетата ГЕРБ

Досиетата ГЕРБ или истината е някъде там в МВР !

Нова инструкция, пусната за обществено обсъждане, дава на МВР широки правомощия да събира данни за всеки и обкръжението му
МВР ще може да събира огромно количество информация за всеки гражданин, дори ако той няма криминална регистрация или е осъждан.
Това става ясно от нова инструкция, пусната за обществено обсъждане.

На пръв поглед тя е насочена към определени групи хора като бивши затворници, рецидивисти, хулигани, домашни насилници и други.

Но тъй като правомощията на полицията са описани с доста разтегливи формулировки, те могат да се насочат срещу всеки.
В инструкцията се посочва, че става дума за „дейност по предотвратяване и пресичане на престъпления и други правонарушения, която се осъществява чрез обща и индивидуална превенция“. В индивидуалната превенция се предвижда беседа между служител на МВР и гражданин, по време на която се попълва анкетна карта с информацията за лице, „представляващо интерес“.
Освен стандартните данни като три имена, ЕГН, постоянно местожителство и настоящ адрес и предишни осъждания полицаите ще събират и информация за ръст, телосложение, цвят на очите, коса, особености на лицето, говора и походката, белези, татуировки, за телефон (не само телефонния номер, а марката, модела и IMEI номера на устройството, който позволява апаратът да се проследява, дори ако е изключен). Ще се описват местоработата и автомобилите (номер, марка, модел и цвят). Особено интересна е графата „Връзки“, където ще се отразява информация за обкръжението на човека: „имената, прякорите, адресите, телефоните и характера на връзката – приятелска, престъпна, роднинска и т.н.“. МВР ще иска да знае и посещавани места – „сборища, предпочитани заведения, адреси и т.н.“.
На практика инструкцията дава на МВР широки правомощия да събира информация не само за конкретен човек, а и за всички около него.
Източник: kanal3.bg

Efekt 2

Ние от Blife.eu силно се съмняваме, че това ще се използва за благото на народа !
Тази превенция не е обоснована конкретно !
Намеква се, че става дума за престъпници и затворници както и за хора съдени, но и за хора, за които имали съмнения или били оперативно интересни !
Вие от коя графа сте ?

Досиетата ГЕРБ

Всички активни личности в страната като такива, които са показали гражданската си позиция и са се осмелили да я отстояват като Динко Вълев или Петър Низамов, например и хиляди като тях и срещу тях винаги е имало образувани досъдебни дела и преписки, те са оперативно интересни !

Ето как всички граждани, които са с активна гражданска позиция като журналисти и блогъри както и всички, които свободно изказват своето мнение са оперативно интересни !
Вие от кой сте ?

Този модел на МВР води само до още шантаж и рекет, до още полицейско насилие и компроматна война !
Изготвянето на още досиета за всеки безконтролното следене и подслушване води до още полицейщина !

Но води и до огромни парични средства, които ще бъдат изписани като оперативни разработки на стотици хиляди лица, за които още много милиони ще плати държавата !
МВР е ведомството, в което потъват най-големите държавни пари и никой не смее да попита къде и как, защото ще изскочи веднага за него някой флашка, ако ли пък не ще започнат да му се случват всякакви неща на него и на семейството му !
Допитване на обществото какво е това !

Да питайте обществото, което ще каже, че няма не ограбен дом, няма не ограбена селска къща, няма нито един човек в страната, които да не знае, че наркотици и проституция, че контрабандата се покровителстват от МВР, а сега какво още искат !

Ние ще Ви кажем контрол над всеки и всички, така желаната демокрация ще се превърне не в едно демократично бъдеще, а се връщат тъмните години от времето на тайните служби, ДС и ЩАЗИ ! Дали конспирацията съществува, ами попитайте кварталният на вашата улица или домоуправителят на вашият Блок !

Истината е, че диктатура не се сваля с повече диктатура !

Вие му мислете, аз този филм го зная !

С ГРИЖА ЗА ГРАЖДАНИТЕ А ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.