Има ли ги ?

 Има ли ги ?


Митологична птица съществува и до днес?

На планетата има достатъчно неизследвани места и съдейки по броя на новооткритите видове всяка година, е напълно възможно някои екзотични представители на фауната, чието съществуване е смятано за нищо повече от мит, да са съвсем реални животни, които науката просто все още не е описала.

Всяка година се откриват между 15 и 18 хил. нови видове животни. Класификацията им се извършва благодарение на най-модерните технологии за ДНК тестване. Оказва се също така, че по планетата все още бродят видове, досега смятани за изчезнали. Та, какво се случва, когато легендарното се превърне в обикновено, или по-добре казано – какво се случва, когато изчезнали видове се появят отново в картинката?

thunderbird
Индианците от Северна Америка изграждали тотеми, разказвали истории и пеели песни за величествените Гръмотевични птици. Тези легендарни същества са описвани като огромни птици, способни да предизвикват гръмотевични бури само с размаха на крилете си, който рядко бил по-малко от 5 метра. Приликата с птерозаврите е повече от явна.

Индианците смятали, че Гръмотевичните птици живеят на отдалечени планински върхове. В легендите им тези птици били подчинени на Великия дух на света. Обикновено тези същества са почитани като божества, но и коренното население на американския континент се страхувало от тях, защото огромните същества били гневни по природа и всеки, който се осмели да застане на пътя им, щял да усети гнева им в цялата му мощ.

Efekt 2

В модерната наука митичните Гръмотевични птици се асоциират с птеранадоните – вид птерозаври, в който влизат едни от най-големите летящи рептили. Фосилизирани останки са откривани най-вече в Северна Америка и по-точно Канзас, Алабама, Небраска, Уайоминг, и Южна Дакота.

Но защо се смята, че тези праисторически птици са изчезнали преди милиони години? Всъщност, в интерес на истината, не са. От над 200 години обитатели на гореспоменатите области наблюдават странни явления, включващи огромни птици, подобни на летящи гущери и изключително много наподобяващи птерозаврите.

e49473c21fed2afc6f3e713f0f35cd0a-300x176

През 50-те години на миналия век се появила странна снимка, която разпалила разгорещени спорове в САЩ. На снимката се виждат шест войници от Гражданската война, които явно са убили огромна птица, която не би трябвало да съществува по това време. Възможно ли е това същество наистина да е Гръмотевичната птица, която толкова много индиански племена описват?

Това, разбира се не е единственият случай. На 25 юли 1977 три деца от Илинойс наблюдавали как две гигантски птици грабват 10-годишния им приятел Марлон Лоу. Според свидетелствата на децата птицата, която сграбчила четвъртото дете, имала много дълги крака и големи нокти. Тя успяла да вдигне момчето във въздуха, но тъй като детето се съпротивлявало, не след дълго тя го изпуснала.

Местните власти не обърнали голямо внимание на случая, докато не открили следи от същество с четири нокътя на около километър от мястото, на което децата са били преследвани.

footstep

Всъщност е напълно възможно тези Гръмотевични птици да съществуват и до днес. Трябва да отчетем и възможността, че ако това наистина е вид птерозавър, той да е изчезнал, но хищническата му природа и страховити размери, комбинирани с многобройните свидетелства на очевидци, говорят точно обратното.

На нас ни остава да се надяваме, че благодарение на модерните технологии, ще успеем да докажем съществуването им, улавяйки поне един жив екземпляр. Заснемането на такъв също би било достатъчно доказателство, но имайки предвид темперамента на тези същества, не е сигурно дали очевидецът ще доживее да покаже снимките.

Източник:drevnite.com

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.