Италия каза ДА на едно половите двойки

Италия каза ДА на едно половите двойки


Със 173 гласа „за“ и 71 „против“ италианският Сенат одобри закона, легализиращ гражданския съюз, както между хетеросексуани, така и на еднополови двойки. Документът предстои да бъде подложен на гласуване и в долната камара на парламента преди да влезе в сила.

Премиерът на страната Матео Ренци определи гласуването като историческо. Законопроектът предвижда еднополовите двойки да имат право за разделяне на имуществото, както и на наследяване на имуществото на партньора.

От документа обаче отпадна текст, даващ на гей двойките право да осиновяват деца. Това предизвика реакцията на италианската организация на гейовете и лесбийките, според която законът е „предателски“.

„Това е добър закон, в който обаче липсва една доста значителна част. Това е частта за осиновяването на деца от страна на гей двойките. За жалост при текущите политически условия колегите не проявиха воля, за да одобрят подобна клауза“, коментира сенатор Росана Филипин.

В Италия до момента няма национално законодателство, легализиращо съжителството, нито браковете между хомосексуални двойки. Такива закони има на местно ниво в отделни общини.

Efekt 2

Източник:cross.bg

Ние от Blife.eu няма да коментираме тази новина за да не кажем някой педерсака дума !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.