Немска терапия помага при диабет и спасява от ампутация

диабед
Немска терапия помага при диабет и спасява от ампутация
В България има около 500 000 души, които страдат от диабет, а годишно над 130 българи се подлагат на ампутация, вследствие на диабетна полиневропатия или диабетно стъпало.

Лечение има чрез ръчно преносим апарат – механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия. Тя е създадена в университета „Ерланген”, Германия, под ръководството на д-р Улрих Рандол. Основава на теорията, че заболяванията са резултат от нарушената ритмика на организма на клетъчно ниво.

 

Матрично-ритъмната терапия е призната като медицинска техника от ЕС. Наред с ефикасното и приложение при травми и хронични болки на опорно-двигателната система терапията дава резултати и в борбата с диабета – лекува трудно зарастващи рани, нормализира кръвообращението, възстановява кръвотока, отпушва лимфните пътища, премахва отоците.

 

Данните са въз основа на резултатите, постигнати с МаРиТе в 15 страни от над 3 000 лекари, рехабилитатори и масажисти.

Терапията се прилага в Пловдив и София. „Наблюдава се нормализиране на нивата на кръвната захар, особено бързо при малките пациенти, подобряване на метаболизма и на функциите на жлезите с вътрешна секреция“, обясни Соня Гарабитова, една от първите прилагащи терапията в България. Тя е лично обучена и сертифицирана от д-р Рандол.

Efekt 2

Вторичен ефект от лечението е нормализирането на телесното тегло.
Източник:topnovini.bg

Ние от blife.eu се надяваме,че сме Ви били полезни !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.