Положението в Унгария извън контрол + ВИДЕО

Положението в Унгария  извън контрол   + ВИДЕО

Напрежението се разгаря, когато групи от млади мъже нападат един друг, близо до границата с Унгария.

Видео е публикувано от CBC News на 18-ти септември !Освен тона на военните се позволява да прилагат „несмъртоносни средства“ като гумени куршуми, сълзотворен газ, шокови гранати и пушки за изстрелване на мрежи

Парламентът в Будапеща разреши на правителството да използва въоръжените сили на страната за справяне с имигрантската вълна, пише Дневник.
Освен тона на военните се позволява да прилагат „несмъртоносни средства“ като гумени куршуми, сълзотворен газ, шокови гранати и пушки за изстрелване на мрежи.
В речта си по време на дебатите премиерът Виктор Орбан каза, че полицията не успява да охранява границите със Сърбия и Хърватия и е нужно армията да се притече на помощ. Страната преживява най-голямата имигрантска вълна от Втората световна война насам, като само тази година са били регистрирани над 220 000 души, търсещи убежище и искащи да продължат на Запад.
По думите му охраната на границата със Сърбия е надеждна, защото дългата 175 км ограда дава резултати, по-добри от очакваното
Но блокираните на сръбска територия имигранти заляха Хърватия, която, от своя страна, започна да ги изпраща с влакове в Унгария. Това доведе до размяна на остри реплики между двете страни и началото на строителство на гранична мрежа и по 41-километровата отсечка с Хърватия. „Можем да защитим хърватския участък, но ни трябва армията, за да патрулира с полицията“, обясни Орбан.
Той добави, че Унгария ще се справя сама с положението, докато ЕС намери обща позиция за удържане на имигрантския поток.
„Европа е богата, но слаба. Това е възможно най-лошата комбинация. Резултатът е катастрофален. Понеже Европа не може да защити външните си граници, вътрешните отново се затварят. Трябва да преосмислим много от решенията, институциите и договорите на Европа. Но докато това стане, не можем да седим със скръстени ръце. Докато страните от ЕС не започнат да действат като един, страните членки ще бъдат принудени сами да отблъскват тази брутална заплаха.“
Законът,подкрепен от радикалните националисти от „Йоббик“, бе одобрен от 151 депутати в 199-членния парламент.Против се обявиха само 12.
Източник : dunavmost.bg

Ние от екипът на Blife.eu задаваме няколко въпроса :
Кога нашият парламент ще вземе кризисни мерки за справянето с положението в страната ?
До кога правителството ще чака заповеди от Брюксел а няма да предприеме ходове свързани само и единствено с интересите на България?
Как ще бъде гарантирано мирното съществуване на Българските граждани ?

Екипът на Blife.eu ви благодари за доверието с молба към вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута .
Благодарим Ви !

Efekt 2

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.