Руската Църква заяви Русия води свещена Война в Сирия

Руската Църква заяви Русия води свещена Война в Сирия

Руската православна църква: Русия води свещена война в Сирия

Руското военно участие в Сирия се вписва в рамките на свещена война срещу тероризма, заяви Руската православна църква, предаде Франс прес. „Борбата срещу тероризма е свещена война и днес нашата страна е може би най-активно борещата се срещу него“, заяви говорителят на Руската православна църква Всеволод Чаплин, цитиран от Интерфакс, предава fbr.bg.

„Това решение отговаря на международното право, на нагласите на нашия народ и на специалната роля, която страната ни винаги е играла в Близкия изток“, добави Чаплин. Един от главните представители на мюсюлманската общност в Русия също подкрепи руското военно участие в Сирия. „Изцяло подкрепяме използването на руските въоръжени сили в борбата срещу световния тероризъм“, заяви за РИА Новости главният мюфтия на Русия Талгат Таджудин.
Руският патриарх Кирил изрази надежда, че участието на Русия в решаването на сирийския конфликт ще донесе дългоочаквания мир в региона, предаде ТАСС.

„Православните с болка в сърцето наблюдават многочислените случаи на насилие към християните в региона, отвличането и безмилостното убийство на епископи и монаси, варварското разрушаване на древни храмове. Не по-малко страдат и мюсюлманите по тези места, които са свещени за представителите на всички авраамови (монотеистични – бел.прев.) религии“, заяви патриарх Кирил.

„Руската федерация взе отговорно решение да използва въоръжени сили в защита на сирийския народ от бедите, предизвикани от произвола на терористите. Ние свързваме с това решение приближаването до мира и справедливостта на тази древна земя“, заяви руският патриарх.
Източник : bultimes.com

Efekt 2

Нашият коментар от Blife.eu, че е време всички християни да се завърнат към църквата, защото именно вярата ни е крепила и съхранила през вековете! Време за Християнско обединение !Време е и църквата да застане по близо до хората и ако не сега когато ислямът къса плат от цяла Европа, то кога ще се намеси и да каже стига! Кой трябва да постави границата до тук ако не именно църквата ?Това че Християнските принципи са миролюбиви и не толерират насилието е хуманно но да си спомним думите че „Който сее ветрове ще пожъне бури „
Време е да се помолим и за Путин като за Божи пратеник който има тежката задача да спаси светът от бързо разрастващият се тумор който сее смърт и насилие !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


от administrator