изпрати новина
Водещи новини

Скуката бавно „убива“ нашето здраве

Интересен факт, който може би много от вас не знаят е, че колкото повече един човек скучае, толкова по-рано умира и по-бързо се влошава неговото здраве. До това заключение са стигнали учените от Университетския колеж в град Лондон. Разбира се, че сама по себе си скуката няма как да убие човек, но тя е фактор, който води до злоупотреба с алкохолни напитки, наркотични вещества или тютюневи изделия, а също така до появата на психични отклонения и влошено здраве. Тези фактори сами по себе си могат да доведат до много по-ранна смърт, в сравнение с хората, които водят активен и интересен живот.

Учените анализирали резултатите от анкетата, която била прведена в продължение на повече от 25 години, а като в нея взели участи повече от 20 хил. души във възрастова граница между 35-55 години. Преди четири години те изготвили специална статистика, която показала, че при хората, които са отговорили, че водят скучен живот, смъртността е повече от два пъти по-висока, а именно в сравнение с хората, които са водели активен живот и са се грижили за своето добро здраве.

Макар че тези резултати не са напълно доказани, връзката между ранната смърт и скуката е напълно логична. Немотивирания човек не се храни правилно, не води активен живот, а също така лесно се привързва към пороците като цигари, алкохол и наркотици.

 

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Интересен факт, който може би много от вас не знаят е, че колкото повече един човек скучае, толкова по-рано умира и по-бързо се влошава неговото здраве. До това заключение са стигнали учените от Университетския колеж в град Лондон. Разбира се, че сама по себе си скуката няма как да убие човек, но тя е фактор, който ...

Рейтинг на публикацията

Оцени публикацията: 4.5 ( 1 votes)
0

About administrator