Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Скуката бавно „убива“ нашето здраве

Интересен факт, който може би много от вас не знаят е, че колкото повече един човек скучае, толкова по-рано умира и по-бързо се влошава неговото здраве. До това заключение са стигнали учените от Университетския колеж в град Лондон. Разбира се, че сама по себе си скуката няма как да убие човек, но тя е фактор, който води до злоупотреба с алкохолни напитки, наркотични вещества или тютюневи изделия, а също така до появата на психични отклонения и влошено здраве. Тези фактори сами по себе си могат да доведат до много по-ранна смърт, в сравнение с хората, които водят активен и интересен живот.

Учените анализирали резултатите от анкетата, която била прведена в продължение на повече от 25 години, а като в нея взели участи повече от 20 хил. души във възрастова граница между 35-55 години. Преди четири години те изготвили специална статистика, която показала, че при хората, които са отговорили, че водят скучен живот, смъртността е повече от два пъти по-висока, а именно в сравнение с хората, които са водели активен живот и са се грижили за своето добро здраве.

Макар че тези резултати не са напълно доказани, връзката между ранната смърт и скуката е напълно логична. Немотивирания човек не се храни правилно, не води активен живот, а също така лесно се привързва към пороците като цигари, алкохол и наркотици.

 

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Интересен факт, който може би много от вас не знаят е, че колкото повече един човек скучае, толкова по-рано умира и по-бързо се влошава неговото здраве. До това заключение са стигнали учените от Университетския колеж в град Лондон. Разбира се, че сама по себе си скуката няма как да убие човек, но тя е фактор, който ...

Рейтинг на публикацията

Оцени публикацията: 4.5 ( 1 votes)
0

About administrator