Андрей Билецкий: Тръгваме за Сирия

Андрей Билецкий Тръгваме за Сирия

Началникът на наказателния батальон „Азов“: Тръгваме за Сирия, за да се бием заедно с турците срещу руснаците

Бойци от украинския доброволчески батальон “Азов”, който участва в наказателната операция на Киев срещу Донбас, са декларирали готовност да заминат за Сирия, за да се присъединят към коалицията на САЩ и да се сражават с руските войски там. Това обяви основателят на “Азов” Андрей Билецкий, в ефира на украинска телевизия, предаде РИА Новости.

“Като се отчита охлаждането на отношенията с Русия и това, че в Сирия има стълкновение на руски и турски интереси, абсолютно логично за Турция е да потърси контакти с Украйна, както и Украйна с Турция.  Мога да ви уверя, че “Азов” би изпълнил прекрасно тази функция – да събере своя чуждестранен легион и да го изпрати да воюва заедно със западната коалиция в Сирия. Там ние бихме могли да се срещнем отново с руснаците, докато действа режима на прекратяване на огъня в Донбас”, заяви Андрей Билецкий.

Efekt 2

Основателят на “Азов” изтъкна, че в случая става дума именно за борба с руснаците в Сирия.

Дни преди неговата изцепка секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов подчерта, че “турските военни са действали професионално, като са свалили Су-24”. А близкият до президента Порошенко олигарх Генадий Балашов поиска да бъде присвоено званието “Герой на Украйна” на турските пилоти, които атакуваха в гръб Су-24.
Източник: sosnovini.bg/

Ние от Blife.eu се чудим дали и от България няма да тръгнат тези платени Американофили и туркофили да се бият срещу Русия ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.