Арести във Франция

Арести във Франция

ФРАНЦИЯ Е ОСУЕТИЛА ТЕРОРИСТИЧНО НАПАДЕНИЕ В ОРЛЕАН

Френската полиция е успяла да осуети терористично нападение над полицейски и армейски персонал в района на Орлеан, заяви вътрешният министър Бернар Казньов, предаде “Ройтерс”.

Efekt 2

Двама мъже, на възраст между 20 и 24 години, са били арестувани на 19 декември и са били задържани за разпит. Смята се, че и двамата са имали контакт с френски джихадист, за който се смята, че е в Сирия.

Франция пострада от най-тежките нападения в продължение на десетилетия миналия месец, когато 130 души бяха убити в Париж.

По време на посещение в Тулуза, Казньов обави, че 10 атаки са били осуетени във Франция от началото на годината.

Във връзка със случая на 19 декември бяха задържани за разпит двама французи. Единият е на 20 години и не е познат на полицията, а другият, 24-годишен, е известен с престъпни прояви. На двамата са повдигнати обвинения, посочи Казньов.

Според полицейски източници в Париж единият задържан е по произход от Мароко, а другият – от Того.

Казньов каза, че двамата са били в контакт с френски джихадист в Сирия, заподозрян в организирането на атентата. Единият от задържаните признал за готвените атаки срещу военни, жандармерия, полицаи и представители на държавни служби.

Казньов освен това съобщи, че откакто Франция възстанови контрола по границите си след нападенията в Париж на 13 ноември, 3414 души не са били допуснати да влязат на френска територия, тъй като са сметнати за хора, представляващи риск за сигурността и за обществения ред, предаде Франс прес.

Министърът поясни, че в рамките на въведеното във Франция извънредно положение от 14 ноември досега са извършени 2898 претърсвания, арестувани са 346 души, задържани под стража са 297 души, а в затвора са пратени 51 души.

Днес френското правителство представя проект на закон за изменение на конституцията, в който ще има юридическа рамка за извънредното положение, въведено във Франция след нападенията от 13 ноември, припомня Франс прес.

В навечерието на представянето на проекта на закона с измененията обаче френската министърка на правосъдието Кристиан Тобира съобщи, че правителството се е отказало от една от най-спорните мерки в него, посочват Франс прес и “Ройтерс”.

Става дума за мярката за лишаване от френско гражданство на французите, които имат двойно гражданство и които са обвинени в терористични дейности.

Във Франция има много хора, произхождащи от бивши френски колонии, които имат двойно гражданство. Понастоящем от френско гражданство могат да бъдат лишавани само натурализираните французи. Предложението за разширяване на обхвата на това лишаване породи полемика и разделение както във френската левица, така и във френската десница, посочва “Ройтерс”.
Източник: www.news-bulgaria.info/

Ние от Blife.eu ще споделим, че междувременно в цяла Европа има масови протести против мигрантите за което медиите мълчат .

Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.